fk rad kzn 02122014
1/4 KUPA SRBIJE
Ekipa Rada u sredu protiv Partizana i tradicije
 
U sredu, na stadionu FK Obilić na programu je četvrtfinale Kupa Srbije. Akteri ovog duela biće FK Rad i FK Partizan a utakmica počinje u 13 časova. Posle pobede nad Crvenom zvezdom tim sa Banjice se okreće novom protivniku u četvrtfinalu. Ovoga puta će „Građevinari“ igrati protiv Partizana, tima koji igra Ligu Evrope i koji je prvi na tabeli Jelen super lige.
U utorak je održana konferencija za medije a dan pred utakmicu Milan Milanović, trener FK Rad je rekao:
-U KUP-u idemo najtežim mogućim putem.  Prošlo kolo smo prošli Crvenu zvezdu sada igramo sa Partizanom koji je trenutno prvi u našoj ligi i jesenji je prvak. Prošlu utakmicu smo izgubili 4:0 od Partizana ali u odnosu na tu utakmicu sada smo daleko uigraniji i spremniji nego tada. Takmičenje je takvo, KUP je takav da su iznenađenja moguća i očekujemo da prođemo dalje. Nisam vidovit da kažem koji će rezultat biti i šta ćemo uraditi ali naši aduti su igra i to je najbitnije – rekao je Milanović.
Šef struke ekipe sa Banjice je nastavio:
-Ja od ekipe tražim da igraju slobodno. Moji optimizam temeljim na igri koja je u usponu tokom ove sezone. Partizan ima odlične igrače ali naše je da gajimo optimizam. Pobedom ulazimo u polufinale i dobijamo mnogo. Posvetićemo više pažnje na odbranu i mislim da možemo da ih zaustavimo na sredini terena i tu je naša šansa – rekao je Milanović.
Zdravstveni bilans ekipe je bolji nego minule nedelje.
-Veselinović i Bajić su ozdravili imamo problem sa Raspopovićem koji ima povredu zadnje lože i videćemo da li će biti spreman za sutra i za nedelju – rekao je Milanović.
Branislav Milošević, kapiten ekipe naglasio je da će ekipa pružiti sve da stignu do pobede.
-Daćemo sve od sebe! Imamo milion motiva za igru. Partizan nam je naneo najteži poraz ove sezone tako da smo svi jako motivisani da pokažemo da vredimo i mislim da možemo da izbacimo Partizan. Kada smo mogli da pobedimo Zvezdu možemo i Partizan, što da ne. Partizan ove sezone gra najbolji fudbal ali mi imamo neke svoje adute i mislim da ćemo ostvariti povoljan rezultat. Volimo da se nadigravamo, da igramo fudbal a mislim da smo spremni da napravimo još jedno iznenađenje u KUP-u.
Na pitanje novinara da li zna da od raspada Jugoslavije ni jedan klub nije izbacio Crvenu zvezdu i Partizan iste godine iz KUP-a odgovorili su i Milanović i Milošević.
-Nisam upoznat niti me tradicija iteresuje toliko. Tradicija je tu da se ruši. Da ne mislim da možemo da pobedimo Partizan ne bi ni igrali sutra, uzeli bi slobodan dan da bi bili što odmorniji i svežiji protiv Napretka sa kojima igramo za vikend – rekao je Milanović.
Milošević je bio kratak.
– Moguće je da pobedimo. Ove sezone pružamo jako dobre partije, imamo dobru ekipu, što da ne? Da neverujemo da možemo ne bi ni izlazili na teren u sredu.
Povezana vest:  Falkao produžio ugovor sa Portom do 2015.