nemanja matic 2014

Matić: Murinjo me samo pogleda i odmah znam šta hoće

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Matić rekao je danas da mu je odlična saradnja sa menadžerom Čelsija Žozeom Murinjom pomogla da ove sezone igra sa mnogo više samopouzdanja.
Matić se u januaru vratio u Čelsi iz Benfike i odmah postao nezamenjiv u timu.
-Žoze mi je puno pomogao na polju samopouzdanja. Pred svaku utakmicu mi daje jasne instrukcije šta da radim, a ponekad ne mora ni da kaže, samo me pogleda i znam šta hoće. On je veliki trener i nadam se da ću nastaviti da napredujem u radu sa njim – rekao je Matić, prenosi Skaj Sport.
On je dodao da je u Portugaliji stekao neophodno iskustvo za igranje u Premijer ligi.
-Igrao sam u dobroj ligi, borio se za titulu, učestvovao u Ligi šampiona i finalu Lige Evrope. Ovde je, međutim, sve na mnogo višem nivou i verujem da napornim radom mogu da budem još bolji – poručio je Matić.
Za razliku od Benfike, Matić u timu sa Stamford Bridža igra mnogo defanzivinije.
-Ranije sam više išao u napad, ali u timu kao što je Čelsi moram da budem defanzivan, jer imamo neverovatne igrače napred. Ne mogu da se poredim sa njima. Zadnji vezni je moja uloga i na to sam trenutno fokusiran – rekao je vezista „plavaca“.
Čelsi igra sjajno ove sezone, prvi je u Premijer ligi sa 33 boda iz 13 mečeva, kao i u grupi G Lige šampiona, gde ima tri pobede i dva remija.
-Najvažnije je da igramo dobro. Na skoro svakoj utakimici postižemo dosta golova i uspešno se branimo. To nas čini srećnim i jakim. Ako možemo da napravimo nešto posebno, to će se videti na kraju sezone – zaključio je Matić.

Povezana vest:  Poljska policija uz pomoć simulatora vežba za EP 2012.