branislav milosevic rad paart
Rodić: Poremetio nas karton; Milanović: Želimo pobedu protiv Napretka
 
Spuštena je zavesa na četvrtfinalnu utakmicu KUP-a Srbije između FK Rad i FK Partizan. Na stadionu Obilića na Vračaru viđena je odlična borba dve ekipe a koliko je tim sa Banjice postao za respekt, posle pobede na Zvezdom u KUP-u i bez primljenog gola u tri kola, pokazuje činjenica da je protivnička ekipa vršila pritisak na glavnog sudiju pred utakmicu.
Partizan je slavio sa 1:0 posle 90 minuta ali nije nadigrao Rad niti je pokazao superiornost na terenu.
Posle utakmice Vladimir Rodić je bio kratak a iza njega je odličnih 90 minuta rovovske borbe.
-Crveni karton nas je poremetio. Dosta dobro smo se nosili sa Partizanom prvo poluvreme. Međutim mnogo je teško igrati sa igračem manje protiv Partizana. Teško je bilo u drugom poluvremenu ali smo izdržali. Cilj nam je bio da odbranimo gol i posle u kontra napadu da eventualno dođemo do pogotka i nimo uspeli. Na kraju, Partizan je slavio sa 1:0 ali nas nisu nadigrali – rekao je Rodić.
Okupljenim novinarima na stadionu, polse utakmice, Milan Milanović trener FK Rad je rekao:
-Želja nam je bila polufinale ali nismo nadigrani i uspeli smo da zatvorimo sve napade Partizana. U jednom momentu imali smo nesmotrenost koju oni nisu iskoristili ali smo kiksnuli u poslednjem minutu prvog poluvremena i to nas je koštalo prolaska u polufinale KUP-a. S igračem manje bili smo angažovaniji na terenu i brži, imali smo dosta prodora preko Perovića, Mihajlovića i Milisavljevića ali nismo uspeli da dođemo do gola. I Mihajlović je pogodio prečku a ni tu nismo imali sreće. Malo smo mislili i na utkamicu u nedelju protiv Napretka. Izvadio sam iz igre Mihajlovića i Miloševića koji su bili odlični da bi ih odmorili za nedelju – rekao je Milanović.
Oko penala, na pitanje novinara, trener Rada je rekao da neće do komentariše suđenje a osvrnuo se i na narednu utakmicu – duel sa Napretkom, ponovo na Vračaru.
-U nedelju nas očekuje važna utakmica i ne bih voleo da ostanemo sa jednom pobedom na domaćem terenu. Očekujem tri boda i onda se nalazimo na osmom, devetom mestu što je solidno za prvi deo sezone – rekao je na kraju Milanović.
 
Povezana vest:  Hajduk traži vanrednu sednicu Skupštine saveza