drogba sutČelsi i Siti sigurni, Arsenal srušio Sautempton u završnici
 
Fudbaleri Čelsija i Mančester Sitija zabeležili su sigurne pobede, dok je Arsenal posle mnogo problema osvojio bodove protiv Sautemptona, u večerašnjim utakmicama 14. kola engleske Premijer lige.
U gradskom derbiju na Stamford Bridžu tim Žozea Murinja gotovo rutinski je slavio protiv Totenhema (3:0) i učvrstio vođstvo na tabeli.
„Plavci“ su već na poluvremenu imali dva gola prednosti, a u nastavku su samo potvrdili uspeh za već 11. pobedu ove sezone i veliki iskorak ka osvajanju titule.
U domaćem sastavu standardni su bili srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić, a Totenhem je šestim porazom daleko zaostao i sada je na 10. poziciji.
Aktuelni šampion Mančester Siti takođe je ispunio očekivanja na neugodnom gstovanju u Sanderlendu (4:1).
Domaćin je poveo, ali je Siti brzo izjednačio i do kraja poluvremena napravio preokret, da bi do kraja utakmice postigao još dva gola za uverljivu pobedu, a junak susreta bio je dvostruki strelac Aguero.
Derbi kola odigran je na Emiratima, gde su domaće „tobdžije“ bili bolji i nadmoćniji, ali su otpor kvalitetnog protivnika srušili tek u završnici susreta za priključak gornjem delu tabele.
Sautempton se umešno branio, povremeno opasno i pretio, ali je Arsenal ipak zaslužio tri boda koja je obezbedio Aleksis Sančez pred sam kraj.
Srpski napadač u gostijućem timu Dušan Tadić igrao je do 62. minuta.
U preostalom meču Hal je priredio iznenađenje osvojivši bod na gostovanju Evertonu (1:1).
Rezultati:
Čelsi – Totenhem 3:0 (Azar 19, Drogba 22, Remi 73)
Everton – Hal 1:1 (Lukaku 34 – Aluko 59)
Sanderlend – Mančester Siti 1:4 (Vikam 19 – Aguero 21, 71, Jovetić 39, Zabaleta 55)
Arsenal – Sautempton 1:0 (Sančez 89)
Odigrano juče: Barnli – Njukasl 1:1, Lester – Liverpul 1:3, Mančester Junajted – Stouk 2:1, Svonsi – Kvins Park Rendžers 2:0, Kristal Palas – Aston Vila 0:1, VBA – Vesthem 1:2.
Tabela: Čelsi 36 bodova, Mančester Siti 30, Sautempton 26, Mančester Junajted 25, Vesthem 24, Arsenal 23, Svonsi 22, Liverpul, Njukasl i Totenhem po 20, itd.
PHOTO: Anadolu Agency /Anadolu Agency
Povezana vest:  SUPERKUP ŠPANIJE, Barselona protiv Sevilje bez osmorice s Mundijala