FSS logo

FSS osudio napad na fudbalere Radničkog

Fudbalski savez Srbije (FSS) najoštrije je osudio incident i pokušaj fizičkog napada na igrače Radničkog iz Kragujevca od strane grupe huligana, poručivši da se nada da će nadležni organi pronaći krivce i kazniti ih.
-Činjenica da su fudbaleri Radničkog napadnuti na njihovom radnom mestu – u klupskoj svlačionici, posebno čini viđeni incident još težim. FSS ovim putem pruža punu podršku fudbalerima kragujevačkog kluba i poručuje i njima, ali i čcelnicima Radničkog, da smo im na raspolaganju za bilo kakvu vrstu pomoai i saradnje – navedeno je na sajtu FSS.
U daljem saopštenju navodi se da je Kragujevac jedan od strateških centara srpskog fudbala i jedan od najuspešnijih klubova u Srbiji.
-Radnički je podario niz proslavljenih igrača, trenera i fudbalskih radnika. Takođe, navijači kragujevačkog kluba oduvek su bili korektni i podržavali su svoj klub, tako da u ovom slučaju treba staviti jasnu granicu između njih i manje grupe huligana koji su izazvali pomenuti incident – stoji u saopštenju.
Fudbaleri Radničkog prethodnih dana štrajkovali su zbog neisplaćenih zarada, žbog čega je grupa huligana upala u svlačionice i udarila u lice igrača Vuka Sotirovića.

Povezana vest:  Borjan u Zvezdi do 2023.