nikola zigic birmingham

Žigić zvanično u Birmingemu

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Srbije Nikola Žigić vratio se u Birmingem i potpisao ugovor do kraja sezone, saopštio je danas na sajtu engleski drugoligaš.

Žigić je danas dobio radnu dozvolu i vratio se u klub samo šest meseci nakon što je posle isteka ugovora ostišao.

-Oduševljeni smo što se Nikola vratio u klub i što je dobio radnu dozvolu. Želimo mu dobrodošlicu kući i znamo koliko je srećan što će se staviti na raspolaganje menadžeru Gariju Rovetu. Dovođenjem Žigića dodatno smo pojačali ekipu – rekao je direktor kluba Panos Pavlakis.

Povezana vest:  Ferguson kažnjen sa 12.000 funti

Žigić je prethodnih nedelja trenirao sa Birmingemom i čekao da dobije radnu dozvolu, a njegov debi očekuje se 13. decembra protiv Redinga na Sent Endrjuzu.

On je 2010. godine prešao iz Valensije u Birmingem, za koji je odigrao 148 utakmica i postigao 36 golova, a ušao je u klupsku istoriju kada je u pobedi nad Arsenalom (2:1) u finalu Liga kupa postigao i asistirao za gol.

Povezana vest:  Petra Kvitova u finalu

Žigić je prošle sezone pomogao ekipi da izbegne ispadanje iz lige, pošto je bio strelac gola u poslednjem kolu protiv Boltona.

Tokom karijere igrao je za Bačku, Mornar, subotički Spartak, Crvenu zvezdu i Rasing iz Santandera, dok je za reprezentaciju Srbije zabeležio 20 golova na 57 mečeva. Birmingem se nalazi na 17. mestu na tabeli Čempionšipa sa 22 boda.

Povezana vest:  Najlaganija, najbrža i najpovoljnija kopačka po životnu okolinu - Nike GS