FUDBALSKA-LOPTA

Radnički 1923: Osuđujemo napad na igrača

Fudbalski klub Radnički 1923 osudio je danas napad navijača na igrača tog kluba Vuka Sotirovića, ali i napiše medija o tome. Sindikat fudbalera objavio je sinoć da je grupa huligana upala u svlačionicu Radničkog, pretila igračima i fizički napala neke od njih ako ne prekinu štrajk zbog neisplaćenih plata. 
Ali, u saopštenju objavljenom na sajtu kluba se navodi da su fudbaleri Radničkog pre početka jučerašnjeg treninga razgovarali sa upravom kluba, „uvideli svoju grešku i odlučili da nakon dva dana netreniranja obustave štrajk“. 
Na stadionu „Čika Dača“ juče je, kao i obično, bila navijačka grupa „Crveni đavoli“ i zatražila razgovor sa igračima što im je dopustio šef stručnog štaba Neško Milovanović koji je prisustvovao tom razgovoru. 
Na tom sastanku, „po rečima trenera, nije bilo nikakvih pretnji navijača, a ponajmanje noževa, palica i sličnih predmeta – kako su preneli pojedini mediji“, piše u saopštenju. Međutim, po završetku sastanka, jedan navijač je ostao u svlačinici i tada je došlo do svađe između njega i igrača Vuka Sotirovića, a potom je navijač udario igrača u lice, o čemu je Sotirović obavestio policiju. 
Radnički smatra da je to bio izolovan incident, jer toga ranije nije nije bilo, te izražava negodovanje zbog „neadekvatnih naslova u štampanim i elektronskim medijima“ o tom događaju. 
-Radnički 1923 oštro osuđuje ovaj incident i napad na igrača Vuka Sotirovića, kao i svaki vid nasilja u sportu. Nadamo se da će se ovaj događaj ubrzo razjasniti i da neće poremetiti odnos igrača i navijača našeg kluba – zaključuje klubu saopštenju. 

Povezana vest:  Drogba i Jaja Ture predvode Obalu Slonovače na Mundijalu