jelensuperliga logo

U nedelju poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva

Fudbaleri Partizana dočekaće se za vikend Borac, dok će ekipa Crvene zvezde igrati protiv Mladosti u Lučanima, u utakmicama 15. kola Super lige, kojim će se završiti jesenji deo sezone. Utakmica između Partizana i Borca igraće se u nedelju od 15.00, dok će svi ostali susreti biti na programu istog dana od 13.00. 
Partizan kolo pre kraja prvog dela prvenstva ima 35 bodova, četiri više od „večitog“ rivala Zvezde, a devet od trećeplasirane Vojvodine, koja će Radnickom 1923 u Kragujevcu. 
Duel u Kragujevcu igraće se nekoliko dana od skandala koji se dogodio kada su navijači Radničkog ušli u svlačionicu tima i uoči treninga pretili igračima, koji su bili u štrajku zbog neisplaćenih zarada. 
Vojvodina je u prošlom kolu izgubila od Čukaričkog, koji je tom pobedu prišao novosadskom timu na jedan bod na tabeli i direktan je konkurent za treće mesto na tabeli. Radnički je ubedljivo poslednji.
Čukarički će šansu za nova tri boda tražiti na svom stadionu na Banovom brdu, gde će dočekati devetoplasirani Spartak iz Subotice. Novi Pazar će posle nerešenog ishoda sa liderom Super lige, u 15. kolu igrati u gostima u Pećincima protiv Donjeg Srema. 
Pazarci su peti na tabeli sa 21 bodom, koliko ima i OFK Beograd, koji će dočekati Jagodinu, koja ima jedan manje. Voždovac i Radnički iz Niša imaju po 12 bodova i u zoni ispadanja su, a u Beogradu će igrati međusobno. Pobednik tog duela čekaće loš rezultat Napretka, koji ima bod više, a igraće u gostima protiv Rada. 

Povezana vest:  Anriju 30 miliona evra za posao stručnog konsultatnta