FK Partizan logo

Zaposleni u Partizanu: Plate nismo primili mesecima

Treneri i zaposleni u Omladinskoj školi fudbalskog kluba Partizan saopštili su danas da su ogorčeni odnosom uprave crno-belih prema njima i da su dovedeni do ruba egzistencije.
U saopštenju koje je potpisalo 26 trenera i zaposlenih u Omladinskoj školi Partizana, navodi se da plate nisu primili mesecima i da je to „postalo normalno“.
– Nagrade koje trenerima pripadaju shodno ugovorima sa klubom, nisu isplaćene više od tri godine, pod izgovorom da novca nema. Pritom, novca, za sve ove godine, ima za isplate otpuštenim igračima, bivšim trenerima, bivšim sportskim direktorima, raznim menadžerima i ko zna kome sve, samo nema za one koji regrutuju, proizvode, edukuju i treniraju buduće prvotimce i reprezentativce“, navodi se u saopštenju.
U istom tom periodu, čelnici kluba, kako se navodi, nisu našli za shodno čak ni da se obrate zaposlenima.
-Pre toga je i održano nekoliko sastanaka na kojima su rukovodioci kluba predlagali način i dinamiku isplate zaostalih primanja, shodno mogućnostima kluba. Nijedno obećanje nije ispunjeno i nijedan dogovor nije poštovan – piše u saopštenju.
Kako se dodaje, „da apsurd bude veći, o profesionalcima u klubu odlučuju sportsko-amaterski radnici koji imaju svoje privatne biznise ili su zaposleni van Partuzana“.
-U Omladinskoj školi rade treneri ili funkcioneri koji su proneli slavu Partizana širom Evrope i sveta i koji su dres našeg kluba oblačili ukupno 3.775 puta, a mnogi od njih su dovedeni do ruba egzistencije. Pojedinci su već prinuđeni da se zadužuju ne bi li prehranili svoje porodice, da plate račune ili kirije za iznajmljene stanove u kojima žive – navodi se u saopštenju.
Ističe se i da su za svo ovo vreme treneri i zaposleni u Omladinskoj školi bili maksimalno korektni i privrženi klubu i da u javnost nisu iznosili nikakav prljav veš.
Oni su podsetili da je Omladinska škola Partizana cenjena u Evropi I u svetu i da je UEFA tu školu proglasila za jednu od najboljih.
-Poslednjih desetak godina, klub je na prodaji igrača iz naše škole zaradio više od 50 miliona evra tako da se slobodno može reći da je, u ovim teškim vremenima, škola praktično i održala klub – navodi se u saopštenju.
-Nažalost, čelnici našeg kluba Omladinsku školu hvale samo kad je to njima potrebno, u javnim nastupima ili na izbornim skupštinama, kada treba da se dobije još jedan mandat, i tu školu, koja je zvanično na drugom mestu u Evropi, po tretmanu ljudi koji rade u njoj, postavili su na poslednje mesto – dodaje se.
Treneri u Partizanovoj školi su poručili i da ovo saopštenje nema nikakve veze sa izbornom skupštinom kluba koja je zakazana za 16. decembar.
Saopštenje je potpisalo 26 trenera i zaposlenih u Omladinskoj školi Partizana, među kojima je i direktor škole Momčilo Moca Vukotić.

Povezana vest:  Subotić pauzira zbog povrede mesec i po dana