Skols: Barsa i Mesi su dosadni

Bivši engleski fudbaler i igrač Mančester junjateda Pol Skols ocenio je da su igra Barselone I Lionela Mesija dosadni. Španski kljub je od 2008. do 2012. godine pod vođstvom Pepa Gvardiole osvojila tri titule u Primeri, dva Kupa kralja, dva trofeja u evropskoj Ligi šampiona i, takođe, dve titule svetskog klupskog prvaka. 
Prošle sezone katalonski klub nije osvojio nijedan trofej, a sada se ponovno uzdiže pod vođstvom Luisa Enrikea. Skols je bio na utakmici Barselone i Valensije prošlog vikenda i nije bio impresioniran onim što je video. 
-Mislim da je to samo duh one ekipe koja je nekad bila. Oni i dalje neumorno dodaju loptu, ali tempo igre nije ni približan onom kakav je bio. Kada sam pokušao da pronađem reč kojom bih opisao stav ekipe, uvek sam dolazio do reči – dosadno – napisao je Skols u svojoj kolumni u listu Indipendent. 
Skols je naveo da su Mesija uspesi koje je postigao stavili u „drugu kategoriju“ u odnosu na sve ostale koji su se bavili ili bave fudbalom. 
-Čak sam i kod njega video da se dosađuje. On nikad nije bio igrač koji će da juri igrača kad njegov tim izgubi loptu, ali je sada kretanje sveo na minimum – kazao je Skols. 
Bivši engleski fudbaler je rekao i da sumnja da će Enrike uspeti da izvuče ono najbolje iz Mesija i ostalih igrača. 
-Njemu kao mladom treneru biće teško da promeni način na koji Mesi i ostale zvezde sada igraju. Oni su osvojili sve i sada Enrike treba da nađe način da ih ubedi da to urade ponovo, na njegov način – rekao je Skols. 

Povezana vest:  Kako je meč Atalanta - Valensija proširio korona virus?