Roma  SassuoloRoma remizirala sa Sasuolom

Fudbaleri Rome i Sasuola odigrali su danas u Rimu nerešeno 2:2 u prvoj subotnjoj utakmici 14. Kola italijanske Serije A.
Roma je imala priliku da se trijumfom približi lideru Juventusu na samo bod zaostatka, ali iako je tokom celog meča bila bolji rival nije uspela da zabeleži pobedu.
Sasulo je poveo u 15. minutu preko Simona Zaze, a isti igrač je tri minuta kasnije povisio na 2:0.
Roma je od 50. minuta igrala sa igračem manje, pošto je Daniele De Rosi dobio drugi žuti karton, ali je i pored isključenja veznog fudbalera uspela da dođe do izjednačenja.
Hrvatski fudbaler Šime Vrsaljko je u 77. minutu igrao rukom u svom šesnaestercu, pa je glavni arbitar dosudio jedanaesterac, koji je minut kasnije realizovao srpski internacionalac Adem Ljajić.
Srpski fudbaler je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena iskoristio dodavanje Alesnadra Florencija i tako doneo izjednačenje Romi, koja će i posle 14. kola Serije A zaostajati četiri boda za Juventusom.
Sasuolo je meč takođe završio sa desetoricom fudbalera na terenu, pošto je Vrsaljko u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena dobio drugi žuti karton.
„Stara dama“ je lider šampionata sa 35 bodova, dok je Roma druga sa 31, a treći je Napoli sa 23.

Povezana vest:  MILORAD ČAVIĆ PODRŽAO FUTSAL REPREZENTATIVCE SRBIJE UOČI PRVENSTVA EVROPE U BEOGRADU, UEFA FUTSAL EURO 2016.

PHOTO: ALBERTO PIZZOLI/AFP