bastian svajnstajger

Švajnštajger: Želim još mnogo trofeja, fali mi titula EP

Fudbaler Bajerna Bastijan Švajnštajger rekao je danas da je još uvek gladan trofeja i poručio da mu jedino nedostaje titula prvaka Evrope sa reprezentacijom Nemačke.
Švajnštajger je sa državnim timom bio najbliži osvajanju kontinentalnog šampionata 2008. godine, ali je Španija u finalu u Beču bila bolja golom Fernanda Toresa.
-Osvanjem Svetskog prvenstva postao sam još gladniji. Trofeji mi još dugo vremena neće dosaditi i nadam se da će ih biti još. Želim da mi se pnove trenuci iz Brazila, pošto su pehari kao zaraza. Nedostaje mi samo Evropsko prvenstvo – rekao je Švajnštajger, a prenosi Bild.
On je dodao da mu je najtužniji trenutak u karijeri poraz posle penala od Čelsija u finalu Lige šampiona u Minhenu.
-Pre dve godine poraženi smo na svom terenu na najbrutalniji način od Čelsija. Nakon pobede nad Argentinom ležao sam na terenu i plakao od sreće jer sam znao da je došla pravda. Želim da ponovim takav osećaj – zaključio je nemački vezista.
Švajnštajger je celu karijeru proveo u Bajernu, odigrao je 477 utakmica, postigao 63 gola i osvojio sedam titula Bundeslige.
Sa bavarskim klubom osvojio je Ligu šampiona, sedam nacionalnih kupova, dva Liga kupa, dva Superkupa Nemačke, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo. Za „pancere“ je odigrao 108 mečeva i dao 23 gola.

Povezana vest:  Stojanović: Kao da je Hičkok režirao završnicu