marko nikolic par malme

Nikolić: Bitno nam je do pobedimo Asteras

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je ekipi važno da ostvari pobedu protiv grčkog Asterasa na oproštaju od Lige Evrope, uprkos tome što utakmica praktično nema takmičarski značaj.
-Zatvaramo jednu vrlo uspešnu takmičarsku polusezonu, pa iako nema takmičarskog značaja nama je utakmica bitna, da tako kažem, stalo nam je, kao što je bilo i na prethodnih 29 ove jeseni. Imamo obavezu da prikupimo bodove za Partizan, popravimo koficijent i olakšamo prolaz za sledeću sezonu. Ujedno, ovo je prilika da se odužimo i publici koja nas je ponosno bodrila cele jeseni – izjavio je NIkolić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.
On je dodao da ima kadrovskih problema, ali da igrači koji izađu nja teren mogu da prikažu najbolje što imaju i pronađu zadovoljstvo za sebe i publiku, odnosno one nejvaernije navijače, koji su, kako je rekao i najbitniji.
-Asteras je klasičan predstavnik grčkog fudbala, izuzetno organizovan u fazi odbrane, ne menjaju način igre bez obzira da li igraju protiv Partizana, Panatinaikosa, Ksantija ili OFI-ija. Dobro trče brzi napad, dobra organizacija, imaju dva visoka centralna beka, dobar prekid, sedam – osam Argentinaca koji daju borbeni mentalitet, jaki su na lopti, opasni ispred šesnaesterca u šta smo se uverili i u prvoj utakmici u Grčkoj. Ipak, želimo da dođemo do pobede, pa da iskoračimo i na taj način i dođemo do četiri boda – poručio je Nikolić i konstatovao da će posle današnjeg treninga znati na koje igrače može da računa.
Prvotimac crno-belih Vladimir Volkov smatra da je Partizan trebalo da osvoji neki bod više.
-Ovo je prilika da u slavljeničkoj šampionskoj atmosferi dočekamo Asteras, nadam se uz što više navijača. Igraćemo za koeficijent, imidž kluba i satisfakciju svakog pojedinca. Ulazimo motivisini i ići ćemo na pobedu – naveo je Volkov.
Utakmica šestog kola C grupe Lige Evrope između Partizana i Asterasa igra se sutra od 19 sati na stadionu u Humskoj. U isto vreme u Istanbulu se sastaju Bešiktaš i Totenhem, koji su ranije obezbedili prolaz u eliminacionu fazu.

Povezana vest:  Ferguson: Svaka čast Čelziju, ali bili smo bolji!