Zaneti: Mesi je najbolji igrač na svetu

Nekadašnji legendarni kapiten Intera Havijer Zaneti rekao je danas da je napadač Barselone Lionel Mesi u ovom trenutku najbolji igrač na svetu i da bi zbog toga trebalo da dobije Zlatnu loptu.
U užem krugu kandidata za najboljeg igrača u 2014. godini, pored Mesija, nalaze se prošlogodišnji pobednik i igrač madridskog Reala Kristijano Ronaldo i golman Bajerna Manuel Nojer.
-Igrači koji igraju u veznom redu i napred su ti koji bi trebalo da dobiju nagradu. Nisam siguran ko bi mogao da dobije Zlatnu loptu, pošto su sva tri kandidata imala sjajnu godinu, ali nadam se da to biti Mesi. On je fantastičan igrač i svojim igrama ne prestaje da iznenađuje. Po mom mišljenju, on je trenutno najbolji igrač na svetu – rekao je Zaneti za sajt FIFA.
Argentinac je dodao je da veruje da će njegov zemljak i trener madridskog Atletika Dijego Simeone biti izabran za najboljeg stručnjaka.
Zaneti je letos završio bogatu karijeru, u kojoj je za Inter od 1995. godine odigrao 858 utakmica i postigao 21 gol, a igrao je još za Banfild i Teleres.
Sa „neroazurima“ je osvojio pet titula Serije A, Ligu šampiona, četiri nacionalna kupa, četiri Superkupa Italije, UEFA kup i Svetsko klupsko prvenstvo. Za državni tim zabeležio je 145 nastupa i dao pet golova.

Povezana vest:  Pele više nije na intenzivnoj nezi