Marakana

Zvezda: Raskid ugovora sa autorom pisma

Fudbalski klub Crvena Zvezda saopštio je danas da će sa igračem koji je poslao anonimno pismo medijima biti raskinut ugovor, ali nije naveo o kom fudbaleru je reč. Srpski mediji su juče dobili anonimno pismo koje bilo potpisano samo sa „igrač Zvezde“ i u kojem se oštro napada vršilac dužnosti generalnog sekretara tog kluba Zvezdan Terzić. 
Upravni odbor crveno-belih izdao je saopštenje u kojem se navodi da je u objavljenom pismu iznet „čitav niz grubih neistina, koje uopšte ne odgovaraju činjeničnom stanju u klubu i dešavanjima u proteklih šest meseci“. 
Zvezda navodi da je taj igrač prekršio Disciplinski pravilnik kluba, odnosno član koji se odnosi na obaveze igrača prema medijima i koji glasi: 
-Igrač ne sme medijima da daje negativne izjave i time nanosi štetu klubu ili bilo kom članu kluba. U slušaju teške povrede tačke 4 ovog člana, klub ima pravo da raskine ugovor na štetu igrača.
-Crvena zvezda, kao veliki i ozbiljan klub, ne može dozvoliti bilo kom igraču, da svojim nepromišljenim ponašanjem urušava ugled kluba i sistem unutar njega. Klub će povodom ovog disciplinskog prekršaja izreći meru prema igraču, u skladu sa gore pomenutim Pravilnikom – navodi se u saopštenju Zvezde. 

Povezana vest:  Vučinić iduće nedelje potpisuje za Juventus