marko nikolic kzn avgustNikolić: Nedostajao je samo gol, zaslužili smo pobedu
 
Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa večeras zaslužila pobedu protiv Asteras Tripolisa u Ligi Evropa.
-Gledali smo jako lepu utakmicu. Partizan je igrao jako dobar fudbal pred svojom publikom. Odajem priznanje igračima što su našli motiva u sebi i što su i ovu 30. utakmicu odigrali na ovakav način -rekao je Nikolić novinarima posle utakmice u Beogradu.
Partizan je odigrao nerešeno bez golova sa Asterasom u šestom, poslednjem kolu Grupe C Lige Evropa.
-Kontorlisali smo utakmicu svih 90 minuta protiv jednog veoma organizovanog i tvrdog protivnika. Osim što smo imali izvanredan voljni momenat, imali smo i jako izražen kvalitet igre, ali smo na žalost promašili prevelik broj prilika. Samo su golovi falili da zadovoljimo i sebe i navijače – kazao je Nikolić.
Prema njegovim rečima, Partizan je zaslužio pobedu.
-U najmanju ruku smo zaslužili pobedu, a mogla je da bude I ubedljiva. Igrači su mene i stručni štab zadovoljili i zato ostaje žal, jer zalaganjem i kvalitetom zaslužili da dođu do pobede – rekao je Nikolić.
Trener crno-belih je istakao da je njegova ekipa zaslužila više od dva boda koliko je osvojila u Ligi Evropa.
-Nismo imali sreće večeras, kao što nismo imali ni ranije. Zaslužili smo više od ova dva boda, ali nam se ta sreća možda vratila u domaćem prvenstvu – rekao je Nikolić.
Na pitanje da li je ovo najbolja utakmica Partizana u Ligi Evrope, Nikolić je kazao da su crno-beli i u ranijim utakmicama igrali dobro, ali da su svi ti mečevi bili drugačiji.
-U smislu poseda i protoka lopte, viskog presinga, kontrole igre apsolutno da. Ali, igrali smo jako dobro i u Londonu i Istanbulu, ovde protiv Totenhema, ali to su bile drugačije utakmice. Ova je možda bila za oko i dušu najdopadljivija – rekao je Nikolić.
Trener Asterasa Stajkos Vergetis je rekao da je njegova ekipa čekala prilike iz kontranapada, ali da nije uspela u tome.
-Osetili smo veliki pritisak od strane Partizana koji je želeo pobedu u takmičenju. Bili smo dobro organizovani u odbrani i pokušavali smo iz kontranapada da postignemo gol, ali nismo uspeli“, rekao je on.
Vegetis je istakao da je ponosan na igrače kako su predstavljali klub u Evropi.
-Završio se naš everopski put, bilo je mnogo emocija. Srećni smo što imali prilike da obradujemo naše navijače, grčki narod i da donesemo dobru sliku naše zemlje. Naš klub se prvi put u istoriji plasirao u evropsko takmičenje i zato hvala svim igračima koji su učestvovali i ostavili dušu na terenu – kazao je Vergetis.
Povezana vest:  Siniša Mihajlović: Zadovoljan sam, u svakom slučaju