tjeri anri slavlje sad

Karager: Anri je najbolji, šteta što nismo bili saigrači

Sportska javnost širom sveta jedinstvena je u oceni da je fudbal izgubio mnogo odlaskom u penziju legendarnog napadača Arsenala i reprezentacije Francuske Tijerija Anrija. 
Anri je danas odlučio da posle 20 godina završi karijeru i posveti se komentarisanju utakmica na televiziji Skaj Sport.
Bivši defanzivac Liverpula i reprezentacije Engleske Džejmi Karager izjavio je da odbrambeni igrači konačno mogu da odahnu, jer je Anri okačio kopačke o klin.
-On je svakako bio jedan od najtežih rivala protiv kojih sam igrao i najverovatnije najbolji igrač Premijer lige ikad. Tokom karijere imao sam želju da budemo u istom timu – rekao je Karager, koji je sa Anrijem vodio velike duele na terenu. 
Agancija AP prenosi izjavu nekadašnjeg kapitena Mančester Junajteda Gerija Nevila, koji Francuza smatra za jednog od najboljih fudbalera na svetu.
-Bili smo blagosloveni jer je na vrhuncu karijere igrao u Engleskoj. Niste mogli, a da ne uživate u njegovim igrama, iako ste navijali za suprotan tim. Velika je šteta što se završila jedna takva karijera – rekao je Nevil.
Anri je veliki fudbaler i još veći momak, zaslužuje sve čestitke za izvanrednu karijeru, poručio je bivši napadač Engleske Gari Liniker.
U znak zahvalnosti za sve što je pružio u dresu tobdžija Arsenal mu je pre tri godine podigao statuu ispred stadiona „Emirati“.
-Englezi su mu sagradili statuu, a u Francuskoj kao da nisu prepoznali njegovu pravu vrednost. Tijeri Anri će ostati legenda s obzirom na dostignuća koje je ostvario i broj postignutih golova. Bio je izuzetan napadač, jednostavno najbolji – rekao je predsednik francuske Lige 1 Frederik Tirije. 
Osim Arsenala, Anri je tokom karijere igrao za Monako, Juventus, Barselonu i njujorške Red Bulse. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 123 utakmice na kojima je postigao 51 gol i sa trikolorima osvojio titulu Svetskog (1998) i Evropskog prvaka (2000).

Povezana vest:  LIGA EVROPE, REZULTATI, Novi poraz Partizana, Dinamo Moskva i Salcburg prošli dalje