real rekord slavlje

Real pobedio Kruz Azul i plasirao se u finale klupskog SP

Fudbaleri Reala iz Madrida plasirali su se u finale turnira za klupskog prvaka sveta pošto su večeras u Marakešu, u polufinalu, savladali meksičku ekipu Kruz Azul sa 4:0. Evropski prvak opravdao je ulogu favorita i sigurno trijumfovao protiv osvajača KONKAKAF Lige šampiona. 
Već u 15. minutu Serhio Ramos je udarcem glavom doneo prednost španskom „kraljevskom klubu“, da bi u nastavku zanimljivog susreta pala još tri gola za sigurnu i očekivanu pobedu.
Meksikanci su se trudili da dostojno pariraju „fudbalskoj mašini“ Karla Anćelotija, stvorili su i nekoliko veoma povoljnih šansi, ali za iznenađenje nisu imali ni snage ni kvaliteta, iako se u strelce nije upisao najbolji igrač Reala Kristijano Ronaldo.
Sve njihove pokušaje zaustavljao je sigurni golman Madriđana Iker Kasiljas, koji je u 34. minutu odbranio i penal kojeg je izveo Torado.
Kruz Azul – Real Madrid 0:4 (Ramos 15, Benzema 36, Bejl 50, Isko 72)
Večerašnja utakmica trebalo je da bude odigrana u Rabatu, ali je premeštena u Marakeš zbog natopljenog terena u marokanskoj prestonici.
Anćelotijeva ekipa u borbi za četvrtu svetsku titulu, prvu od 2002. godine, čeka pobednika drugog polufinalnog susreta u kojem se sutra, takođe u Marakešu, sastaju Oklend Siti (Novi Zeland) – San Lorenco (Argentina). Real Madrid je večeras zabeležio 21. vezanu pobedu u svim takmičenjima i nedostaju mu još tri da dostigne svetski rekord brazilske Kuritibe sa 24 uzastopna trijumfa. Finale i meč za treće mesto na programu su 20. decembra.

Povezana vest:  Liverpul i Totenhem odigrali bez golova u Baltimoru