arsenal slavlje  Stuart MacFarlane  Arsenal FC

Arsenal pobedio Kvins Park Rendžers

Fudbaleri Arsenala pobedili su danas na svom terenu Kvins Park Rendžers sa 2:1 u poslednjoj utakmici 18. kola engleske Premijer lige. Strelci za Arsenal bili su Aleksis Sančes u 37. minutu i Tomaš Rosicki u 65, dok je jedini gol za KPR postigao Čarli Ostin u 79. Iz jedanaesterca. 
U veoma uzbudljivo utakmici u Londonu viđena su tri gola, dva jedanaesterca i jedan crveni karton. Arsenal je priliku da dođe do prednosti imao u devetom minutu, ali je jedanaesterac Sančesa odbranio golman KPR-a Robert Grin. 
Novu priliku da dođu u vođstvo „tobdžije“ su imali u 29. minutu, ali se ponovo istakao Grin i odbranio udarac Olivijea Žirua iz slobodnog udarca sa oko 20 metara. Osam minuta kasnije pao je prvi gol na meču: Kijeran Gibs centrirao je s levog boka i u kaznenom prostoru našao usamljenog Sančesa koji je udarcem lopte glavom savladao Grina. 
KPR je u prvom poluvremenu uglavnom pretio udarcima iz daljine, koji nisu predstavljali ozbiljnu opasnost po gol Vojćeha Ščesnija. Početkom drugog poluvremena, odnosno u 53. minutu, napadač Arsenala Olivije Žiru je posle jednog duela pred sudijom Martinom Etkinsonom, udario glavom Neduma Onua, te mu je arbitar pokazao direktan crveni karton. 
Iako je Arsenal do kraja meča imao igrača manje na terenu, uspeo je preko Rosickog da duplira prednost u 65. minutu. Asistent kod gola bio je Sančes. 
Nadu KPR-u da može da dođe do prvog boda ove sezone na gostovanjima u Premijer ligi doneo je Ostin u 79. minutu, kada je realizovao penal, koji je minut ranije napravio Matje Debiši. Do kraja utakmice KPR je imao nekoliko šuteva, ali nijedan nije bio opasan po Ščesnija. 
Arsenal posle 18 odigranih utakmica zauzima šesto mesto sa 30 bodova, dok je KPR 16. sa 17 bodova. 

Povezana vest:  Bekenbauer pristao da sarađuje sa FIFA