fabio kapelo

Kapelo: Real će obeležiti eru

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Fabio Kapelo ocenio je danas da će Real Madrid u narednim godinama dominirati evropskim fudbalom i da će odbraniti titulu evropskog prvaka. Real je u 2014. godini osvojio Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, Kup kralja i Superkup Evrope i prvi je na tabeli španskog prvenstva u prvom delu sezone. 
-Oni će obeležiti eru. Imaju sjajnu odbranu, igrači sredine terena mogu da igraju fudbal i mnogo pretrče, a napadači iz zabave postižu golove – rekao je Kapelo, preneli su španski mediji. 
Kapelo je pohvalio rad trenera Reala Karla Ančelotija. 
-Karlo je obavio odličan posao. Ne postoji bolja strategija od usađivanja mira u ekipu i za to vreme ne pominjati druge timove. Igrači su na prvom mestu. Taj tim i Gvardiolina Barselona ne mogu da se porede. Barselona je tada imala šest ili sedam igrača iz svoje škole, a Real je izgradio sjajan tim zahvaljujući (predsedniku) Florentinu Peresu. To je drugačiji stil – dodao je Kapelo. 
Kapelo je u dva navrata bio trener Reala i osvojio dve šampionske titule u sezoni 1996-1997 i 2006/2007. Upitan ko će ove sezone osvojiti Ligu šampiona, Kapelo je ocenio da Real ima najveće šanse. 
-Real će osvojiti titulu, a posle njega favoriti su Čelsi i Bajern Minhen – rekao je Kapelo. 

Povezana vest:  Sevilja osvojila trofej, Benfika bez sreće