lukovic i andjelkovic

Luković i Anđelković opet u Zvezdi: Možemo do titule

Nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde Aleksandar Luković i Dušan Anđelković potpisali su danas ugovore sa crveno-belima i vratili se u klub sa kojim su nekada osvajali trofeje.
Bivši reprezentativac Luković potpisao je ugovor na dve i po godine i istakao da želi da u Zvezdi završi karijeru.
-Srećan sam što sam se vratio u klubu kojem sam ponikao i proveo najbolje godine u karijeri. Daću sve od sebe da iskustvom pomognem mladom timu kako bismo napravili dobre rezultate. Crvena zvezda mi je mnogo dala i imao sam obevezu da joj se odužim – rekao je Luković na zvaničnoj prezentacija u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“.
Luković je istakao da je prednost Partizana od šest bodova dostižna i dodao da je cilj u nastavku sezone svih 15 pobeda.
-Posle pripremnog perioda i uz par pojačanja izgdledaćemo mnogo bolje. Razlika je uz malo sreće mogla da bude manja, a možda i da je ne bude. Nije bilo toliko loše kako izgledaju rezultati i bez obzira koliko teško zvuči pokušaćemo da dobijemo sve utakmice do kraja – rekao je Luković, koji je tokom karijere igrao za Askoli, Udineze i Zenit.
Luković je dodao da mu je žao što se u klub nije vratio letos, pošto je dosta izgubio samo trenirajući sa crveno-belim u jesenjem delu sezone. On će ponovo nositi crveno-beli dres sa brojem tri.
Anđelković je rekao da se raduje povratku u crveno-bele sa kojima je potpisao ugovor na godinu i po dana.
-Nadam se da ćemo biti uspešni, kao i kada sam u prvom mandatu bio ovde. Cilj je da odbranimo titulu, imamo veliki motiv, Crvena zvezda je najveći klub na ovim prostorima i posle šest godina u inostranstvu imao sam veliku želju da se vratim. Sada sam mnogo iskusniji igrač, pošto sam bio standardan u ozbiljnoj ruskoj ligi. Šest bodova je velika prednost, ali stizale su se i veće, moramo da verujemo u titulu – rekao je Anđelković, koji je u prvom mandatu osvojio dve duple krune sa Zvezdom.
Funkcioner Zvezde Blažo Raosavljević rekao da će crveno-beli regulisati dugovanja i registrovati igrače do početka prelaznog roka.
-Završili smo pregovore oko dolaska Parkera iz Domžala, želimo da dovedemo i reprezentativca Nigerije Fuada Salamija. Ima nagovešataja i da će nas napustiti nekoliko igrača – poručio je Raosavljević.
Crvena zvezda je jesenji deo šampionata završila sa šest bodova manje od lidera Partizana.

Povezana vest:  Alegri: Sudije su prestroge prema Ibrahimoviću