Liverpool Aston VillaVerner: Liverpul je sporije počeo sezonu

Predsednik Liverpila Tom Verner rekao je da je ekipa počela sezonu „sporije“ nego što je uprava očekivala, preneli su danas britanski mediji.
-Iako nismo ostvarili najvažniji cilj, osvajanje titule u Premijer ligi, naš stil igre je privukao pažnju, pošto je ekipa igrala napadački fudbal. Prošle sezone postigla je 101 gol. Ovu sezonu počeli smo sporije – naveo je Verner u pismu navijačima Liverpula.
Posle 18 kola u Premijer ligi Liverpul zauzima osmo mesto na tabeli sa 28 bodova, 18 manje od vodećeg Čelsija.
U pismu se jedva pominje trener Liverpula Brendan Rodžers koga mnogi kritikuju zbog ovosezonskih igara i rezultata.
Vlasnik Boston Red Soksa Verner rekao je da je odlazak u Barselonu prošlosezonskog najboljeg strelca ekipe Luisa Suaresa veliki udarac za ekipu.
-Luis Suares je prošle sezone proglašen za najboljeg igrača engleskog fudbala, osvojio je nagradu za najboljeg u izboru kolega… Kako se i očekivalo posle njegovog odlaska, ali i dolazaka novih igrača, počeli smo sporije nego što smo želeli. Ali, igrači se uklapaju, uspeli smo da smanjimo zaostatak za četvrtoplasiranom ekipom na pet bodova – rekao je Verner.
On je dodao da će se krajem januara u ekipu posle povrede vratiti Danijel Staridž.
-Radujemo se povratku Danijela Staridža krajem januara. Ohrabreni smo njegovim naporima i odlučnošću da se izbori sa povredama. Napravio je veliki napredak – rekao je Verner.
Utakmice 19. kola Premijer lige igraju se danas, a Liverpul od 16 časova igra na Enfildu protiv Lestera.

Povezana vest:  Katar spreman da organizuje Mundijal 2022. leti ili zimi