mancester junajted stoukRemi Stouka i Junajteda

Fudbaleri Stouka i Mančester Junajteda odigrali su danas nerešeno 1:1 (1:1) u prvom meču 20. kola engleske Premijer lige.
Domaći tim poveo je golom kapitena Rajana Šoukrosa u drugom, ali je bod Junajtedu doneo Radamel Falkao u 26. minutu.
Ekipa Luja van Gala ni drugi meč u Premijer ligi nije uspela da ostvari pobedu, a nerešen rezultat je možda i najpravedniji na stadionu Britanija.
Stouk je otvorio meč golom iz svog najjačeg oružija – posle prekida. Korner je izveo Arnautović, visoki Krauč je u skoku nadvisio odbranu Junajteda, a Šoukros je sa samo tri metra zakucao loptu u gol.
Stouk je samo 15 minuta kasnije mogao da poveća prednost, ali je Mame Biram Dijuf, posle kiksa Džonija Evansa, promašio situaciju „jedan na jedan“ sa golmanom De Heom.
Kazna je ubrzo usladila, Falkao se posle kornera najbolje snašao u kaznenom prostoru Stouka i matirao Asmira Begovića.
U drugom poluvremenu oba tima su mogla da osvoje tri boda, prvo je van Persi lucidnim pokušajem promašio dobru priliku, dok je stativa sprečila Pitera Krauča da postane junak prve utakmice engleskog šampionata u 2015. godini.
Sudija Majk Oliver mogao da je dosudi penal za Stouk u 60. minutu kada je Kris Smoling igrao rukom u svom šesnaestercu, ali se engleski arbitar nije oglasio.
Rezultati i strelci:
Stouk – Mančester Junajted 1:1 (Šoukros 2. – Falkao 26)
Danas od 16 sati igraju:
Aston Vila – Kristal Palas
Hal – Everton
Liverpul – Lester
Mančester Siti – Sanderlend
Njukasl – Barnli
Kvins Park Rendžers – Svonsi
Sautempton – Arsenal
Vest Hem – Vest Bromvič Albion
Od 18.30 je na programu meč između Totenhema i Čelsija na Vajt Hart Lejnu.
Tabela: Čelsi 46 bodova, Mančester Siti 43, Mančester Junajted 37, Sautempton i Arsenal po 33, Vest Hem i Totenhem po 31…

Povezana vest:  Vermezović: Samo na oko izgleda da je bilo lagano

PHOTO: Jan Kruger/Getty Images Sport