mijatovicMijatović: Tores je uvek bio meta Reala

Bivša zvezda i sportski direktor madridskog Reala Predrag Mijatović otkrio je da je klub bio zainteresovan za Fernanda Toresa tokom njegovog blistavog perioda u redovima gradskog rivala Atletika.
-Bili smo blizu potpisivanja ugovora tokom mog boravka u klubu. Morate da sagledate sve opcije kada ste sportski direktor i Tores je uvek bio na listi naših želja. Razgovarali smo o angažmanu, međutim, uvek je bilo teško da se taj transfer realizuje. Nije bio u pitanju novac, već tim za kojeg će da igra – izjavio je Mijatović za španski Radio Marka.
Bivši jugoslovenski reprezentativac priznao je da ne razume Toresov povratak u Atletiko, gde će igrati na pozajmicu do juna 2016, nakon što je italijanski Milan otkupio njegov ugovor od Čelsija.
-To je iznenađenje. Pored toga, promeniti klub na sredini sezone nema slisla. Možda je to dobar potez za njega i Atletiko, ali za mene predstavlja iznenađenje – kazao je Mijatović.
Tridesetogodišnji Tores, popularni „El ninjo“, bio je najbolji igrač Atletika, čiji je dres nosio od 2001. do 2007. i na 244 utakmice postigao 91 gol.
Navijači Atletika priredili su Toresu spektakularan doček na aerodromu u Madridu, nakon što je dogovoreno da poznati fudbaler ponovo obuče dres aktuelnog prvaka Španije.
Pored mnogobrojnih novinara, dočekalo ga je na desetine pristalica kluba, koji su pokazali da ga nisu zaboravili i da željno čekaju njegov povratak na teren stadiona Visente Kalderon.
Tores je za reprezentaciju Španije odigrao 110 utakmica i postigao 38 golova.

Povezana vest:  Nikolić: Bićemo bolji, ali je sledeća sezona pravo merilo

PHOTO: Carlos Alvarez/Getty Images Entertainment