Andoni Zubizarreta

Uz Zubizaretu iz Barselone otišao i Pujol

Da se u španskom fudbalskom velikanu Barseloni događaju neuobičajeni potresi potvrđuje vest da je klub napustio i legendarni kapiten Karles Pujol, samo pola sata nakon što je raskinuta saradnja sa sportskim direktorom Andonijem Zubizaretom.
Tridesetšestogodišnji Pujol, koji je karijeru završio prošle sezone igrajući samo u dresu Barse, radio je kao pomoćnik sportskog direktora, a španski mediji bili su uvereni da će upravo on preuzeti funkciju od Zubizarete, takođe legende kluba.
Pujol je, međutim, odlučio da raskine ugovor rekavši da „želi da se okuša u drugim poslovima“.
-Završio sam svoj radni odnos sa Barselonom. Želim da napredujem lično i profesionalno, kako bih mogao da se vratim u klub koji mi je dao toliko nezaboravnih godina. Mogu samo da kažem – hvala. Živela Barsa – navodi se u saopštenju Pujola, koji je za seniorski tim Barselone debitovao 1999. godine, odigravši 481 utakmicu, uz 18 postignutih golova.
Za reprezentaciju Španije Pujol je odigrao 100 mečeva i postigao tri gola.
Vesti o odlasku dve legende Barselone dolaze dan posle šokantnog prvenstvenog poraza u gostima protiv Sosijedada (1:0), nakon kojeg Katalonci sa utakmicom više na tabeli Primere i dalje zaostaju bod za vodećim Realom iz Madrida.

Povezana vest:  Okslejd-Čemberlen: Venger nije kriv