Ten Kate: Mesi je još u Barseloni zbog obećanja Vilanovi

Bivši pomoćni trener Barselone Henk Ten Kate rekao je danas da bi bilo najbolje da Lionel Mesi ode iz tog kluba, ali je istakao da se to nikad neće dogoditi zbog obećanja koje je Argentinac dao pokojnom treneru Titu Vilanovi. 
Spekulacije o tome da će Mesi napustiti Kamp Nou sve su veće poslednjih dana, ali je holandski trener za „De Telegraaf“ kazao da se to neće dogoditi. 
-Koliko ja znam, problemi u Barseloni su počeli pre dve godine… Mesi je i dalje u Barseloni jer je to obećao Titu Vilanovi na samrti – rekao je Ten Kate. 
Bivši trener Barselone Tito Vilanova preminuo je aprila 2014. Godine nakon duge bitke s rakom. Ten Kate, koji je bio pomoćnik Franka Rajkarda u Barseloni u sezoni kada je Mesi odigrao prvu utakmicu u dresu Katalonaca, kazao je da bi odlazak Argentinca bio najbolja stvar za klub. 
-Mislim da bi taj transfer bio u interesu svih. Lionel je dugo u Barseloni i treba mu novi izazov. On i dalje vredi mnogo novca, ali njegova vrednost će padati. Zaista želim da ga podržim, ali nisam siguran da će se vratiti na najviši nivo. Nije normalno da neko sija toliko dugo kao on. Da budem iskren, Mesi nije bio na najboljem nivou prošle godine i pored toga što je imao dobru statistiku – kazao je Ten Kate. 

Povezana vest:  Inter konačno pobedio