rad pripreme 09012015 003
Fudbaleri Rada krenuli sa pripremama
 
Fudbaleri Rada su počeli pripreme za nastavak prolećnog dela sezone. Ekipa je prvi deo sezone završila na 10. mestu sa 16 bodova, a prva utakmica u nastavku Šampionata, 21. februara, biće protiv Novog Pazara, na Banjici.
Prvoj prozivci Milana Mianovića , šefa stručnog štaba banjičkog superligaša odazvali su se svi fudbaleri izuzev Petra Jelića koji je operisao prepone i timu će se priključiti u ponedeljak. Izostali su još Dejanović i Čudić, zbog prehlade i njihov povratak je planiran takođe za ponedeljak. Nova akvizicija „građevinara“ je Matija Ljujić, talentovani omladinac beogradskog Teleoptika. Klub je napustio Slavko Perović, jer mu je istekao ugovor.
Fudbaleri tima sa Banjice će u Beogradu trenirati do 25. januara, a dan kasnije se kreće u Tursku, gde će ostati do 9. februara. Pre polaska na drugu fazu priprema , Rad će odigrati kontrolni meč protiv FK Trudbenik 24. januara, dok su u Turskoj planirana četiri kontrolna meča.
Prvi radni dan izazvao je osmeh na licu Milana Milanovića šefa stručnog štaba „građevinara“.
-Lep dan za trening pa sam prezadovoljan. Uz to svi igrači su se odazvali prvoj prozivci izuzev Petra Jelića, koji je operisao prepone i priključiće se timu u ponedaljak. Dejanović i Čudić su bolesni, tako da će se i oni priključiti ekipi, takođe u ponedeljak – kaže Milanović i predstavlja novu akviziciju „građevinara“.
-Mateja Ljujić je igrač  kretaivac, levonog , takav nam je nedostajao i nadam se da će se brzo uklopiti u ekipu.
O drugim promenama u ekipi Milanović i ne pomišlja.
-Slavku Peroviću je istekao ugovor. Nedostaje nam levi bek. Potrudićemo se da zadržimo sve igrače, ali vreme je teško, klubovi preživljavaju od prodaje igrača i u koliko neko ode potražićemo mu zamenu.
O ambicijama u nastavku sezone Milanović kaže:
-Cilj je da obezbedimo opstanak u ligi i da što bolje igramo.
Kapiten „građevinara Branislav Milošević, jesenji deo šampionata odigrao je kapitenski i očekuje još lepše dane na Banjici
-Drago mi je što smo se ponovo okupili posle skoro mesec dana pauze. Poželeli smo se FK Rad – sa osmehom je rekao Milošević i najavio ambicije u nastavku šampionata.
– Iza nas je uspešna sezona i nadam se da ćemo ostvariti cilj. A on je da što pre obezbedimo opstanak, kako bi se kasnije borili za još bolji plasman, jer mi to možemo.
O medijskim nagađanjima o navodnom  prelasku u Partizan, Milošević kaže da ostaje veran „građevinarima“ i iskazuje svoju odanost prema FK Rad.
-Čitao sam iz medija da se Partizan interesuje za mene i mogu da kažem da mi je prijalo. Međutim, isključivo sam skoncentrisan na FK Rad. Ja sam njegov kapiten i moram da dajem primer mojim saigračima. Sve moje misli su okrenute ka „građevinarima – zaključio je Milošević.
rad pripreme 09012015 004
 
PAKETIĆI ZA DECU SA KOSOVA I METOHIJE
Povodom Božića i srpske Nove godine biće organizovano skupljanje priloga za paketiće za decu sa Kosova i Metohije.
Od 14,30 do 17,00 časova u prostorijama Fudbalskog kluba Rad će biti organizovano prikupljanje a učešće će uzeti prvotimci kluba, omladinski pogon, zaposleni i uprava kluba sa Banjice. 
Povezana vest:  Danas počinje suđenje Zvezdanu Terziću