dejan stankovicStanković zahvalan na tituli

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković izjavio je da je presrećan zbog osvajanja pete uzastopne titule prvaka Italje sa Interom, za koju je milanski klub morao da se pomuči više nego prethodnih sezona.

-Bilo je teže nego proteklih godina, ali je zato uspeh sada slađi. Bilo je ovo odlično prvenstvo, čestitke Romi, ali mi smo zaslužili titulu – preneli su italijanski mediji izjavu Stankovića, koji nije propustio priliku da pohvali drugoplasiranu Romu, koja je sezonu završila sa bodom iza Intera.

Povezana vest:  Privedeno 33 huligana, za 21 određeno zadržavanje

Prvenstvo je zato odlučeno u poslednjem kolu u kome je Inter pobedio Sijenu sa 1:0 i uspeo da sačuva prednost. Prethodno je osvojio i Kup Italije, a sledeće subote će se sa Bajernom iz Minhena boriti za titulu šampiona Evrope.

Najveće zasluge za to mnogi pripisuju treneru Intera Žozeu Morinju, kome je ovo bila prva, a vrlo moguće i poslednja sezona u Italiji. Poštovanje prema Morinju izrazio je i Stanković.

Povezana vest:  Ronaldov sukob sa navijačima Korintijansa

-Zahvaljujemo se upravi kluba što je oformila ovako veliki tim i što nam je dovela najboljeg trenera na svetu, koji nam je pokazao koliko smo u stvari jaki. Hvala – istakao je Stanković.