lazio pocatsFudbaleri Lacija odali poštu poginulima u Parizu

Fudbaleri Lacija izašli su danas na teren, uoči velikog gradskog derbija s Romom, u majicama s natpisom „I ja sam Šarli“ (Je suis Charlie) i odali poštu poginulima u terorističkom napadu na pariski list Šarli ebdo.
Fudbaleri Lacija su tokom utakmice nosili crni flor i tako podržali I trenera velikog rivala Rome Francuza Rudija Garsiju, koji je na jučerašnjoj konferenciji za medije, novinarima ostavio po jednu olovku.
-Ja sam Francuz i u žalosti sam. Želim da izrazim solidarnost. U ovakvim trenucima svi moramo da se držimo zajedno. Ono što se desilo u Parizu je napad na slobodu. Posle tragedije u Parizu, svi smo mi Šarli – rekao je Garsija.
Utakmica je igrana u vreme održavanja velikog Marša za jedinstvo u Parizu, na kome se okupilo više od milion ljudi.
Fudbalski klub Lacio je u prošlosti bio u centru pažnje i zbog rasističkog ponašanja svojih navijača. Nekadašnji kapiten Lacija Paolo di Kanio je u više navrata suspendovan zbog fašističkog pozdrava svojim pristalicama.
Na mnogim sportskim takmičenja su tokom vikenda minutom ćutanja I raznim transparentima na stadionima i u halama odate pošte poginulima u terorističkim napadima u Parizu.
U Španiji je uoči svake fudbalske utakmice prve i druge lige održan minut ćutanja, dok su u engleskoj Premijer ligi mnogi fudbaleri i treneri nosili crni flor.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Selektor Kostarike ljut na Fifu zbog doping testova

PHOTO: TIZIANA FABI/AFP