Athletic Bilbao  ElchePobede Elčea i Sevilje
 
Fudbaleri Elčea pobedili su večeras na gostujućem terenu Atletik Bilbao sa 2:1, u utakmici 18. kola španskog prvenstva i prekinuli niz od sedam utakmica bez pobede.
Elče je poveo u 17. minutu golom Viktora Romera Rodrigesa, a Fejsal Fažr duplirao je vođstvo u 53. minutu. Konačan rezultat postavio je Mikel San Hose u 73. minutu.
Posle treće prvenstvene pobede i prve posle sedam utakmica, Elče je pretposlednji na tabeli sa 14 bodova, a toliko ima i Kordoba na 18. mestu. Poslednja, 20. je Granada sa bodom manje.
Atletik, koji je pretrpeo treći uzastopni poraz i bez pobede je u poslednjih pet utakmica, zauzima 13. mesto na tabeli sa 19 bodova.
Fudbaleri Sevilje pobedili su na gostujućem terenu Almeriju sa 2:0 I popeli se na četvrto mesto na tabeli.  Sevilja je povela u 58. minutu golom Visentea Ibore de la Fuentea, a konačan rezultat postavio je Koke u 63. minutu.
Sevilja je sada četvrta na tabeli sa 36 bodova i ima dva manje od Barselone i Atletiko Madrida na drugom i trećem mestu, dok Almerija zauzima 16. mesto sa 16 bodova.
 
PHOTO: JOSE JORDAN/AFP
Povezana vest:  FSS žali, naknadno odlučuje o žalbi