Karl-Heinz Rummenige 2014

Rumenige: Plašim se da će Ronaldo osvojiti Zlatnu loptu

Izvršni direktor Bajerna iz Minhena Karl-Hajnc Rumenige rekao je danas „da se plaši“ da će fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo osvojiti Zlatnu loptu, koja se dodeljuje najboljem fudbaleru sveta, ispred nemačkog golmana Manuela Nojera. 
-Na osnovu izjava eksperata prethodnih dana, čini se da su složni u oceni da će Kristijano Ronaldo osvojiti Zlatnu loptu. A, da budem iskren, plašim se da će tako biti – rekao je Rumenige za nemačku novinsku agenciju dpa. 
U izboru za Zlatnu loptu, koja se dodeljuje najboljem fudbaleru sveta za 2014. godinu, osim Kristijana Ronalda i golmana Bajerna Manuela Nojera nalazi se i fudbaler Barselone Lionel Mesi. Rumenige smatra da Nojer zaslužuje da osvoji prestižnu nagradu, koja će sutra uveče biti dodeljena na svečanosti u Cirihu. 
Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini nedavno je izjavio da bi odlučujući faktor u izboru trebalo da bude osvajanje Svetskog prvenstva, što je Nojeru pošlo za rukom prošlog leta u Brazilu, sa reprezentacijom Nemačke. 
-To je najvažnije takmičenje u fudbalu – rekao je Rumenige. 

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Žozep Gvardiola: Veliki deo nedelje ćemo se mentalno pripremati za Mančester