dusan-tadic

Tadić: Na dobrom smo putu ka Ligi šampiona

Srpski fudbaler Dušan Tadić, junak pobede Sautemptona nad Mančetser junajtedom od 1:0 poručio je da je njegov tim na dobrom putu da se plasira u Ligu šampiona za iduću sezonu.
Tadić je strelac jedinog gola za Sautempton, koji je prvi put od 1988. savladao Junajted na Old Trafordu, istovremeno ga preskočivši na tabeli.
Sautempton je sada treći u Premijer ligi i ukoliko ostane na tom mestu do kraja sezone obezbediće mesto u LŠ.
-Istina je da je sezone duga, ali verujemo u sebe – rekao je Tadić, a prenosi agencija AFP.
Tadić je naglasio da je Sautempton pobedio i Arsenal i Junajted, svoje direktne rivale za mesto u LŠ.
-Samo treba da verujemo u svoje sposobnosti i da jednostavno razlikujemo dobro od lošeg – rekao je Tadić.
Menadžer Sautemptona Ronald Kuman angažovao je Tadića kao jedno od deset letošnjih pojačanja, kako bi nadoknadio odlazak Luka Šoa, Adama Lalane i Dejana Lovrena.
Dvadesetšestogodišnji Tadić je bio deo tima Sautemptona koji je izgubio od Junajteda prošlog meseca, iako su izabranici Van Gala imali samo dva šuta u okvir gola.
Ovoga puta, situacija je bila obrnuta.
-Prošli put smo igrali zaista dobro i zaslužili smo pobedu, ali nismo osvojili tri boda. Sada smo osvojili sva tri, iako ih možda nismo zaslužili – rekao je Tadić.
Uprkos zaslugama za pobedu, Tadića je posle meča kritikovao Kuman, jer je proslavljajući gol skinuo dres, zbiog čega je kažnjen žutim kartonom.
-Zaista nikada ne planiram kako da proslavim gol, ne znam zašto to radim, ali nije ni važno – rekao je bivši igrač Tventea.

Povezana vest:  Novi Pazar će igrati dve utakmice bez publike