Diego Simeone Atletico Madrid

Simeon: Moji igrači se ne plaše smrti

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je danas da će njegovi fudbaleri dobro odigrati važne utakmice, jer su spremni da život daju za njega i klub.
-Znam da će moji fudbaleri igrati dobro u finalu, jer su spremni da daju život za mene i ne plaše se smrti. Imam grupu sličnih momaka, oni će uspeti, jer su takmičari. Zacrtali smo jedan cilj i srećan sam što imam momke, koji mogu da ga ostvare – rekao je Simeone za francuski „Kanal plus“.
On je istakao da u fudbalu nije važna dobra i lepršava igra, koliko trijumf i nova tri boda na kraju meča.
-Pobeda nije samo stvar dobre igre, već međusobnog razumevanja i načina takmičenja. Znamo ko smo i šta smo, da nismo dobri kao Real ili Barselona, zbog igrača koje posedujemo. Onog dana kada budemo pomislili da smo najbolji, počećemo da primamo po četiri gola na utakmici – poručio je Simeone.
Popularni Čolo dodao je da mu se ne sviđa što, za razliku od prošle sezone, Atletiko ove ima veći posed lopte.
-Svi vole veći posed, ali ja ne, jer mislim da se protivnička ekipa zbog toga oseća prijatnije. Sviđa mi se ako to donese boljitak timu, ali to je kao kad biras između akcionog i ljubavnog filma. Ja sam uvek za akciju – rekao je argentinski stručnjak.
Simeone je Atletiko preuzeo u decembru 2011. godine i pod njegovim vodstvom „jorgandžije“ su prošle sezone osvojile prvu titulu u Primeri od 1996. godine. Ekipu sa „Visente Kalderona“ prošle sezone vodio je do finala Lige šampiona, ali i trofeja u Kupu kralja, Ligi Evrope i Superkupu Evrope.

Povezana vest:  Babić: Očekujem veoma težak meč protiv Borca