Philipp Lahm Bajern-aresnal

Lam: Završiću karijeru 2018. godine u Bajernu

Fudbaler Bajerna iz Minhena Filip Lam rekao je danas da će završiti karijeru 2018. godine, kada mu istekne ugovor sa aktuelnim šampionom Nemačke. Lam je naveo da ne želi da ide u Katar ili SAD i tamo završi karijeru, već da u naredne tri i po godine planira da igra za Bajern.
-Moj ugovor sa Bajernom ističe 2018. godine. Tada ću imati 34 godine i tada će biti pravo vreme da završim karijeru. Ne vidim sebe u Kataru ili američkoj MLS ligi, želim da završim karijeru dok sam na vrhuncu – rekao je Lam za list Ekip. 
Lam, koji se oporavlja od slomljenog zgloba, rekao je da pre završetka karijere želi da osvoji još trofeja sa Bajernom. 
-Želim da osvojim još jednu Ligu šampiona sa Bajernom. To je najveći cilj i mislim da možemo da ga ostvarimo ove sezone. Glavni rivali su nam Real Madrid, Čelsi i Barselona. PSŽ? Videćemo ih protiv Čelsija, svake godine napreduju i videćemo da li mogu da se bore za trofej – rekao je Lam. 
On je naveo da su svi u klubu zadovoljni što je Frank Riberi odlučio da završi reprezentativnu karijeru u Francuskoj. 
-Riberi je dugo bio povređen 2014. godine, ali u poslednjih par meseci igra dobro. On je važan igrač. Napustio je reprezentaciju i ima više vremena i snage za Bajern. Svi smo srećni zbog toga“, rekao je Lam. 
Lam je prošao sve selekcije u Bajernu, igrao je dve godine na pozajmici u Štutgartu, a za prvi tim aktuelnog šampiona Nemačke debitovao je u novembru 2005. godine. On je do sada odigrao 414 utakmica za Bajern i postigao 13 golova. Između ostalog, osvojio je šest titula u Bundesligi, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo. 
Za reprezentaciju Nemačke, od 2004. do 2014. godine, odigrao je 113 utakmica, postigao pet golova i osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu prošlog leta. 

Povezana vest:  Alegri vređao sudiju, Lopez "razbio" vrata od svlačionice