Marcello Lippi Guangzhou

Lipi: Juventus bi trebalo da proda Pogbu

Bivši trener Juventusa Marčelo Lipi rekao je danas da bi taj klub trebalo da proda svog fudbalera Pola Pogbu i novac uloži u dovođenje novih igrača. Lipi je 2001. godine, kada je bio trener Juventusa, prodao Zinedina Zidana Real Madridu za tada rekordnih 75 miliona evra i taj novac je iskoristio za dovođenje nekolicine kvalitetnih igrača. 
Pogba je nedavno produžio ugovor sa Juventusom do 2019. godine, ali britanski mediji spekulišu da bi mogao da pređe u Čelsi. Lipi je rekao da bi odlazak Pogbe naškodio crno-belima, ali da bi ekipa bila jača dolaskom novih igrača. 
-Naravno, to bi bila velika žrtva, ali ako ga Juventus proda sakupiće dovoljno novca za kupovinu trojice ili četvorice igrača koji bi pojačali tim – rekao je Lipi sa Skaj Sport. 
-Kada sam se vratio u Juventus 2001. godine rekali su mi da će klub prodati Zidana. On je bio najbolji svetski fudbaler, ali Real je nudio 75 miliona evra. Čelnici kluba rekli su mi da budem miran i da će novac uložiti u ekipu. Tada smo kupili Đanluiđija Bufona, Lilijana Tirama i Pavela Nedveda i nastavili smo da osvajamo trofeje – dodao je Lipi. 
Pogba je ove sezone odigrao 16 prvenstvenih utakmica i postigao pet golova. Za njega su zainteresovani Real Madrid, Čelsi i Pari Sen Žermen. 

Povezana vest:  Maiga: Traži me Njukasl, klub mora da me proda