fifaDvojica dodatnih sudija i dalje eksperimentalno

 

Komitet Međunarodne fudbalske federacije za pravila igre nije prihvatio predlog da se ozvaniče dvojica dodatnih sudija, koji nadgledaju šesnaesterac, već je odlučio da se taj eksperiment produži i na naredne dve sezone.

U protekloj sezoni utakmice sa petoricom sudija na terenu u seniorskoj konkurenciji igrane su samo u Ligi Evrope. Oni stoje pored gol aut linija i isključivo prate dešavanja u šesnaestercu.

Povezana vest:  Lampard: Kad je mogao Čelsi, može i Engleska

Komitet za pravila igre danas je odlučio da svim kontinentalnim federacijama dozvoli da na dobrovoljnoj bazi primenjuju to pravilo i u naredne dve godne, nakon čega će se ponovo razmotriti sve dobre i loše strane.

-Poslaćemo cirkularno pismo svim pojedinačnim članicama FIFA, kao i svim konfederacijama i zatražiti da nas obeveste da li primenjuju to pravilo i kakva su iskustva – rekao je generalni sekretar FIFA Žerom Valke.

Povezana vest:  Kolarov: Ništa ne zameram Ivanoviću

Najveći zagovornik ideje da se ozvaniče dodatne sudije je predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini, koji je danas prisustvovao sastanku Komiteta za pravila igre.