Punoletstvo od Titule klupskog prvaka sveta

 

pehar_prvaka_evrope_cz_fudFudbalski klub Crvena zvezda proslavio je danas 18 godina od osvajanja titule klupskog prvaka sveta do koje je stigao savladavši čileanski Kolo-Kolo sa 3:0 u Tokiju.

-Član tadašnje Skupštine kluba, čijeg se imena i ne sećam, tada mi je rekao da smo ostvarili toliko veliki uspeh da ima dovoljno slave da svako može da prigrabi onoliko koliko misli da mu pripada – rekao je tadašnji tehnički direktor kluba, a kasnije i predsednik Zvezde Dragan Džajić.

Povezana vest:  Kvota da Srbija osvaja Mundijal 200

Trener koji je crveno – bele predvodio do pobede u Tokiju Vladica Popović potsetio je da je Zvezda do trofeja stigla iako je od 43. minuta imala igrača manje na terenu zbog isključenja Dejana Savićevića.

Tadašnji levi bek beogradske ekipe Goran Vasijević istakao je da mu je bila čast da učestvuje u osvajanju trofeja u Tokiju.

Povezana vest:  Šmajhel: Murinjo je nestabilan, nije dorastao za Junajted

Sadašnji predsednik Zvezde Vladan Lukić ocenio je da je ekipa na dobrom putu da se vrati na stare staze uspeha, odnosno za početak domogne učešća u Ligi šampiona. Lukić, ipak, nije želeo da proceni kada bi to i moglo da se ostvari.

-Na nama je da naporno radimo i da i dalje verujemo u ponavljanje takvog uspeha, a već dugo nam nedostaju upravo ta vera i hrabrost. A svima koji vole Zvezdu nova titula prvaka sveta sigurno je u podsvesti – kazao je Lukić.