rad omladinci antalija 2BEZMALO POLA IGRAČKOG KADRA PRVOG TIMA, PONIKLO NA BANJICI
Omladinska škola Rada sa pečatom Antalije!

U Holandiji je neprikosnovena Ajaksova fudbalska škola…Frenk Lampard, Rio Ferdinand, Majkl Kerik i Džo Kol su ponikli u Akadimiji Vest Hema… Andrea Pirlo je najbolji izdanak juniorskog pogona Breše, a Paolo Maldini je ponos mlađih selekcija Milana… Huan Roman Rikelme je sa nepunih 15 godina stigao u omladinski pogon Boke Juniors napravivši kasnije karijeru vrednu finala Mondijala…U Beogradu i srpskom fudbalu sinonim za talenat i školovanog igrača je Omladinska škola banjičkog superligaša „Deda Mlađa Mitrović“.
U prilog prethodnoj konstataciji je činjenica da od svih fudbalera Rada na pripremama u Antaliji, čak dvanaestorica su ponikla u Omladinskoj školi kluba sa Banjice.
Nikola Raspopović je nedavno uknjižio 100. nastup za seniorski tim „građevinara“. Vladimir Rodić je na Banjicu stigao kao kadet, a u fudbalskim krugovima o njemu se uveliko priča u superlativu.
– Igrati u klubu u kome si ponikao je velika čast, ali i obaveza da uvek daš više. Ne štedim se na terenu , a tako će biti i u buduće – kaže popularni Roda.
Golman Boris Radunović i igrači Đorđe Denić, Nemanja Mihajlović, Miloš Čudić, Bogdan Mladenović, Aleksandar Milanović i Filip Bainović su rođeni 1996.godine i već su u fokusu pojedinih klupskih emisara iz Evrope.
– Već imam staž u prvom timu i ove godine sam maksimalno fokusiran na teren želeći da dam svoj pun doprinos prolećnim ostvarenjima Rada – kaže Nemanja Mihajlović koji je nedavno napunio 19 godina.
Njegov generacijski drug Đorđe Denić je pasionirani ljubitelj engleskog klupskog fudbala…
-Poput igrača iz „kolevke fudbala“ trudim se da odigram odgovorno koliko god provedem vremena na terenu. To su nas učili u mlađim selekcijama Rada i taj recept primenjujemo i u seniorskom timu. Priželjkujem dobre partije ekipe i snažan huk podrške ovom mladom timu koji voli klub i sa posebnom emocijom nosi dres sa armaturom – kaže popularni Bona, Đorđe Denić.
Bogdan Mladenović je nedavno priključen prvom timu sa grupom talentovanih momaka iz selekcije trenera Milije Žižića.
– Ovo su mi prve pripreme sa seniorskim pogonom i velika mi je čast što sam u Antaliji sa ovom grupom igrača. Trudim se da svakim treningom i svakim gestom opravdam ukazano poverenje svih u klubu i igrama na terenu zavredim pažnju stručnog štaba – rekao je Mladenović, čije su igre na pripremama u Turskoj izuzetno zapažene.
Godinu dana stariji od prethodno navedenih su golman Darko Dejanović, Nikola Maraš i Stefan Vico. Selektovao ih je tadašnji direktor Omladinske škole Rada – Predrag Rogan.
– Trener koji mi je bio u omladinskom pogonu pre prekomande u seniorski sastav je Slađan Nikolić koji je danas neizostavan u stručnom štabu prvog tima i kao i tada zna da nam da pravi fudbalski savet. Na pripremama u Antaliji igramo sa izuzetno jakim rivalim koji su po kvalitetu iznad nivoa domaće lige što će nam značiti u nastavku prvenstva u cilju još boljih rezultata tima sa Banjice – u jednom dahu je rekao Maraš koji je svojim igrama na poziciji štopera nagovestio da uz dobar i kvalitetan rad može da se izgradi u defanzivca velikog profila .
Momci ponikli na Banjici su klupski ponos, ali i putokaz ostalim polaznicima juniorske škole „građevinara“ da kvalitetnim i odgovornim radom mogu ostvariti svoje fudbalske snove!

Povezana vest:  Ferguson: Evra ne odustaje od svojih optužbi protiv Suareza