milanovic rad pohang 1 2Milanović: Imamo razloga za optimizam

Odigrana je i treća pripremna utakmica u Antaliji. Ovoga puta je ekipa Rada delovala stameno, uigrano i već se vidi napredak u odnosu na početak priprema. Protivnik je bio trostruki prvak Južne Koreje i klupski prvak Azije Pohang Stilers. Tim koji od prve do poslednje sekunde igra bez kalkulacija.
Tim sa Banjice delovao je sigurno a utakmica je završena 0:0 iako su nebesko plavi imali dve šanse. Posle meča Milan Milanović delovao je zadovoljno i rekao:
-Odmah posle utakmice mogu da budem zadovoljan. Odličan trening. Ovo je ekipa koja ima igrače koji primaju po dva, tri miliona godišnje. Jedna visoko profesionalna ekipa, najbolja ekipa sa kojom smo igrali. Za njih igra i Lazar Veselinović koji je dugo godina jedan od najboljih igrača u našoj ligi. Sa te strane mogu da budem zadovoljan jer ima visok ritam. Prvo poluvreme smo im lepo parirali a drugo, posebno prvi deo, imali smo par lepih akcija i par lepih momenata ispred gola protivnika. Zadovoljstvo sa te strane što ona ima visok ritam a što smo mi uspeli da im pariramo i na momente ugorozimo i mislim da je to ritam iznad naše lige, bez obzira što je pripremna utakmica. Brazilac 10, je izvanredan igrač, ima par izvanrednih igrača, svi su brzi. Igrali su sa prvom ekipom celu utakmicu – veli Milanović.
Da li neko može da se izdvoji iz tima?
-Što se nas tiče, dobro ide, polako. Polako igrači dolaze do daha, polako im se noge opuštaju. Imali smo par vrlo raspoloženih igrača. Neću nikoga posebno da imenujem, da ne remetim njihove glave pred nastavak Šampionata ali mislim da su pojedinci pokazali danas mnogo više nego što je naša liga – rekao je Milanović.

Povezana vest:  Inijesta i Pujol propuštaju utakmicu sa Real Sosijedadom