radonjic tuga aZalgiris KRAJ005Radonjić: Loš šut glavni uzrok poraza od Žalgirisa

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je loš šut glavni uzrok večerašnjeg poraza njegovih košarkaša od Žalgirisa u Evroligi.
-Uz šut koji smo imali, jako je teško da se savlada kvalitetna ekipa kao što je to Žalgiris. Mogli smo da biramo bolja rešenja, loša nam je bila procena u tranziciji i to nas je dovelo u završnicu gde smo promašili šut za pobedu – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.
Zvezda je u Areni izgubila od Žalgirisa sa 68:70, u utakmici šestog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige i tako pretrpela peti poraz.
-Odnos je bio kvalitetan, ali je trebalo da budemo bolji u određenim segmentima. Uz neku pogođenu ‘trojku’ lakše bi se igralo, bilo bi veće samopouzdanje i rezultat bi možda bio drugačiji – kazao je Radonjić.
Radonjić je čestitao Žalgirisu na pobedi i zahvalio navijačima koji su svih 40 minuta bili uz njegovu ekipu.
On je dodao da njegov tim „zasigurno nije bio pod pritiskom“.
-Sa jednom pogođenom ‘trojkom’ bio bi poen razlike za nas, to bi bez dileme omogućilo pobedu – rekao je Radonjić uz osmeh.
-Samopouzdanje bi bilo veće da smo pogađali, ali da smo rešavali neke druge situacije kako je trebalo, možda smo mogli da pobedimo I bez pogođene ‘trojke’ – rekao je trener crveno-belih.
On je govorio o kapitenu Luki Mitroviću, koji je u poslednje vreme u padu forme.
-Slabije igra nego na početku. Ali, ima 21 godinu i to nije neprirodno. Uz rad, nove utakmice, dizaće formu i biće na nivou na kojem je bio. Izvući će pouke i očekujem da brzo dođe do svog nivoa – rekao je Radonjić i dodao da je zadovoljan igrom Marka Tejića.
Radonjić nije želeo mnogo da govori o suđenju trojice arbitara.
-Iskren da budem, to bih ostavio vama (medijima) da sudite. Nisam neko ko komentariše suđenje. Reagujem tokom utakmice onako kako sam video to sve, ali nakon toga… Imam svoje viđenje i mišljenje, ali ne želim time da se bavim. Dosta je lako, čini mi se, to analizirati – rekao je trener Zvezde.
Trener crveno-belih je naveo da se Nemanja Dangubić povredio tokom utakmice i da će se naknadno znati koliko je to ozbiljno.
Zvezda će u narednom kolu gostovati Panatinaikosu u petak, 13. februara.

Povezana vest:  Kros: Nisam se dogovorio sa Realom