alesandro del piero 1Del Pjero: Malo je falilo da pređem u Milan

Legendarni fudbaler Juventusa i reprezentacije Italije Alesandro del Pjero otkrio je danas da je malo falilo da umesto u torinski klub pređe u Milan.
Del Pjero je u Juventus došao 1993. godine iz Parme i sa Starom damom osvojio osam titula Serije A, jednu Ligu šampiona, dok je tri puta igrao finale elitnog klupskog takmičenja.
-Milan je pokušao da me dovede 1992. godine. Sportski direktor Parme Agradi je tražio mnogo novca, pa sam otišao u Juventus. Voleo bih da sam bio u timu sa nekim od igrača rosonera, ali uspeo sam u tome u reprezentaciji – rekao je Del Pjero za Gazeto delo Sport.
On je posebno istakao da bi voleo da igra u tandemu sa čuvenim napadačem Milana Markom van Bastenom.
-Van Basten je bio klasa zbog načina na koji je igrao u špicu. Arigo Saki je bio referenca za sve. Svima je bilo jasno da je Milan u to vreme promenio fudbal. Tim je bio veoma kompaktan i organizovan. Trojca Holanđana, Van Basten, Gulit i Rajkard delovali su na terenu kao odrasli ljudi naspram dečaka – objasnio je Del Pjero.
Najbolji strelac u istoriji Juventusa osvrnuo se i na sutrašnji meč dva kluba u 22. kolu Serije A.
-Ovo rivalstvo je kao u tenisu između Federera i Nadala. Uvek postoji želja da se bori i pobedi, ali uz veliki respekt protivnika. Moja procena je da će Juventus pobediti sa 2:1-zaključio je 40-godišnji Del Pjero.

Povezana vest:  FK Partizan osudio napad na Lazara Markovića

PHOTO: Mark Kolbe/Getty Images Sport