venger press-Juergen Schwarz BongartsVenger: Kejnu je mesto u reprezentaciji Engleske
 
Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da bi fudbaler Totenhema Hari Kejn trebalo da dobije poziv u reprezentaciju Engleske, posle dobre igre i dva postignuta gola u današnjem gradskom derbiju Arsenala i Totenhema.
Totenhem je danas na Vajt Hart Lejnu posle preokreta pobedio Arsenal sa 2:1. „Tobdžije“ su povele u 11. minutu preko Mesuta Ozila, a Kejn je doneo pobedu Totenhemu golovima u 56. i 86. minutu.
Kejn je u 34 utakmice ove sezone postigao 22 gola.
-Kada igrač postigne toliko golova morate da ga pozovete (u reprezentaciju), ili će mu neko drugi ponuditi državljanstvo – rekao je Venger, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).
Selektor Engleske Roj Hodžson gledao je uživo utakmicu londonskih rivala, pošto prati igrače povodom okupljanja za utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Litvanije 27. marta I prijateljski meč sa Italijom, četiri dana kasnije.
Kejn (22) može da igra i za Republiku Irsku, pošto mu je otac odatle, ali je igrao za Englesku u svim mlađim selekcijama i izrazio je želju da nastupa za „A“ tim.
-Hari je danas pokazao da je veliki igrač, da dobro igra, ali mislim da još može da napreduje i moramo da ga guramo da razvije veliki potencijal- rekao je trener Totenhema Maurisijo Poketino.
Kejn je rekao da je zadovoljan nastupom u svom prvom londonskom derbiju.
-Ovo je bio moj prvi londonski derbi i bilo je neverovatno. Kao mali sam gledao mnogo takvih utakmca, a ovaj osećaj nikada neću zaboraviti. Srećan sam zbog ekipe i kluba. Ovo je poseban dan. Radim na mnogim stvarima, želim da popravim igru i kada uđem u šanse imam mnogo samopouzdanja. Uživam u fudbalu i igram sa osmehom na licu – rekao je Kejn.
-Engleska neće igrati do marta i do tada ima još da se igra. Moram da nastavim ovako, da dajem sve od sebe za tim i videćemo šta će se dogoditi – dodao je Kejn.
Posle 24 kola u Premijer ligi Totenhem zauzima peto mesto na tabeli sa 43 boda, a Arsenal je šesti sa bodom manje.
Povezana vest:  Zidan potvrdio da preuzima ulogu sportskog direktora Reala