rad ujpest 08022015 3„GRAĐEVINARI“ POBEDOM PROTIV OSVAJAČA MAĐARSKOG KUPA ZAVRŠILI BORAVAK U TURSKOJ
Rad slavio protiv Ujpešta!

Rad – Ujpešt 2:1 (0:0)

Antalija, Turska – Gledalaca: 50. Stadion: „Mirikl“. Sudija: Robert Nađ (Mađarska). Strelci: 1:0 Denić u 54, 2:0 Ljujić u 69, 2:1 Kabat u 89. minutu
RAD: Erić, Čudić, Miloš Marković, Milanović, Vico, Bainović, Ljujić, Ivan Marković, Nenadović, Stefan Mihajlović, Denić. Igrali su još: Dejanović, Raspopović, Jelić.
Ujpešt: Banaj, Heris, Foro, Vadaš, Cvejba, Vasiljević, Nađ, Bardi, Suljić, Odžo, Sisoko. Igrali su još: Balajča, Litavski, Balog, Stanisavljević, Holdampf, Kabat, Perović, Nemanja Andrić.
Banjički superligaš je utakmicom protiv osvajača mađarskog Kupa i Superkupa završio pripremni period u antalijskoj regiji Lara.
Posle nesadržajnog prvog tempa, Rad je angažovanije ušao u nastavak igre. U 54. minutu posle kornera Matije Ljujića, najviši u skoku u gostujućem šesnaestercu je bio Đorđe Denić koji glavom donosi prednost timu iz Beograda.
Polovinom poluvremena, Ujpešt je imao priliku za izjednačenje. Bivši „građevinar“ Nemanja Andrić koji je tek pristupio ekipi iz Budimpešte, imao je zicer situaciju, ali se sigurnom intervencijom istakao golman Darko Dejanović.
U 69.minutu Čudić oduzima loptu rivalu i proigrava Ivana Markovića koji asistira Matiji Ljujiću za udvostručenje rezultata iz prostora šesnaesterca ekipe iz Mađarske.
Posle ubačaja sa desne strane, rezervista Kabat smanjuje rezultat iz neposredne blizine.
Dve pobede protiv praške Slavije i Ujpešta, nerešeno sa azijskim velikanom Pohang Stilersima i dva poraza na početku pripremnog perioda (Belhatov i Astana) je rezultatski bilans Rada nakon dvonedeljnog boravka u Turskoj. Fudbalska ekspedicija Rada se u ponedeljak vraća za Beograd.

Povezana vest:  Rendžersima najveći derbi škotskog prvenstva