Ravel MorrisonVest Hem otpustio Morisona, bez fudbala do leta i Lacija
 
Premijerligaš Vest Hem raskinuo je danas ugovor sa kontraverznim Rejvelom Morisonom, tri godine pošto je nekada najveći talenat engleskog fudbala došao u taj klub.
Morison je na zimu 2012. došao iz Mančester junajteda, ali je od tad  za londonsku ekipu odigrao samo 24 premijerligaške utakmice, a njegov boravak u Vest Hemu obeležile su kazne I dešavanja van terena.
Te tri godine pod ugovorom sa Vest Hemom, Morison je uglavnom provodio na pozajmicama, u Birmingemu, Kvins Park Rendžersu i Kardifu.
Morison je potpisao predugovor sa Laciom, u koji je trebalo da dođe u julu, kada mu je isticao ugovor sa Vest Hemom, ali sada ipak može da zaigra za italijanski klub pet meseci pre nego što se to očekivalo.
On, ipak, neće moći da nastupi za rimski klub ove sezone, pošto je već igrao za dva kluba, Vest Hem i Kardif, ali će imati pravo da trenira sa ekipom i tako se lakše prilagodi novoj sredini.
„To su odluke koje čekam, čekam da klub napravi taj potez. Jasno je da ako već ne može da igra, onda može da bude tu nekoliko meseci što bila prednost i za njega i za nas“, rekao je trener Lacija Stefano Pjoli italijanskim medijima.
Junajted je Morisona opisao kao veštog i brzog vezistu i kao „potencijala koji bi mogao da predvodi svoju generaciju“, kada ga je prekomandovao u prvi tim.
Njegovom talentu se pored tadašnjeg trenera Junajteda divio i šef struke Vest Hema Sem Olerdajs, u trenutku kada ga je dovodio.
Olerdajs je za Morisona tada istakao da je „briljantan fudbaler“ koji ima potencijal da postane jedan od najboljih na svetu.
Ipak, tokom karijere više se govorilo o njegovom privatnom nego o fudbalskom životu pošto je, između ostalog, optuživan da je tukao bivšu devojku i njenu majku, za homofobiju, nasilje u porodici i drugo.
 
PHOTO: Ben Hoskins/Getty Images Sport
Povezana vest:  Ivanović: Murinjo je perfekcionista