FSS logo

Reprezentativci Srbije u Grupi sa Meksikom i Urugvajem

Fudbalska reprezentacija Srbije za igrače do 20 godina igraće na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu u Grupi D, sa selekcijama Meksika, Urugvaja i drugoplasiranim predstavnikom Afrike, odlučeno je danas žrebom u Oklendu. Reprezentacija Srbije prvi put učestvuje na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Kako je naveo Fudbalski savez Srbije, žrebu su prisustvovali selektor državnog tima Veljko Paunović i tim menadžer reprezentacije Dušan Gelić. 
Svetsko prvenstvo održaće se od 30. maja do 20. juna u sedam gradova na Novom Zelandu. U Grupi A igraće domaćin Novi Zeland, Ukrajina, SAD i Mjanmar, a u Grupi B Argentina, Panama, trećeplasirani predstavnik Afrike i Austrija. 
U Grupi C takmičiće se Katar, Kolumbija, Portugal i četvrtoplasirani predstavnik Afrike, u Grupi E prvak Afrike, Brazil, Sverna Koreja i Mađarska, a u Grupi F Nemačka, Fidži, Uzbekistan I Honduras. 
Na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, fudbaleri rođeni 1995. godine i mlađi, plasman u osminu finala izboriće po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. 
Takmičenje po grupama održaće se od 30. maja do 7. juna, a utakmice osmine finala na programu su 10. i 11. juna. Četvrtfinale će se igrati 14. juna, polufinale je zakazano za 17. jun, dok će se finale i utakmica za treće mesto odigrati 20. juna. 
Titulu svetskog šampiona u Turskoj 2013. godine osvojila je reprezentacija Francuske, ali nije izborila pravo da brani trofej. 

Povezana vest:  Crvena zvezda pobedila Rubin, Luković povređen