matija nastasic

Nastasić: Srećan sam u Šalkeu, hoću da osvojim Bundesligu

Fudbalski reprezentativac Srbije Matija Nastasić, koji igra na pozajmici u Šalkeu, rekao je danas da mu je želja da još dugo ostane u nemačkom klubu i osvoji Bundesligu.
Nastasić je u januaru došao na šestomesečnu pozajmicu iz Mančester Sitija, sa opcijom da na kraju sezone Šalke otkupi ugovor za 9,5 miliona evra.
-Jako sam srećan u Šalkeu i radujem se svakoj utakmici. Kada se završi sezona razgovaraćemo i doneti najbolje rešenje za sve tri strane. Jasno je da želim da ostanem u Gelzenkirehenu, pošto je sve na najvišem mogućem nivou – rekao je Nastasić u intervjuu za Bild.
On je istakao da je glavni cilj ove sezone treće mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona.
-Definitivno želim da sezonu završimo među prva tri mesta kako bismo izborili Ligu šampiona. Bajern je neverovatno jak veliki favorit za titulu, ali pitanje je šta će se sve dešavati u budućnosti. Svaka sezone je priča za sebe – naveo je srpski štoper.
Prema njegovim rečima nekadašnji saigrač iz Sitija Edin Džeko pomogao mu je u izboru kluba.
-Razgovarao sam sa Edinom o Bundesligi, koji je igrao za Volfsburg. Rekao mi je da je Šalke jedan od najvećih klubova i da bi prelaskom napravio pravi potez. Nemačka liga godinama je sve jača i sve je više vrhunskih igrača – rekao je Nastasić.
Nastasić je rekao da mu je žao što u reprezentaciji Srbije nije igrao u tandemu sa fudbalerom Intera Nemanjom Vidićem.
On je prokomentarisao zašto je odigrao samo jedam meč ove sezone za „građane“ i to u Komjuniti šildu protiv Arsenala.
-Sve je počelo sa povredom kolena još u februaru prošle godine. Pauzirao sam mesec dana i vratio se na teren, ali sam opet imao bolove. Išao sam kod mnogo doktora u Mančesteru, ali nisu mogli tačno da mi kažu u čemu je problem. U potpunosti sam se izlečio u Augzburgu kod čuvenog specijalite Beniša – zaključio je Nastasić.
Nastasić je izabran u idealni tim 20. kola Bundeslige, posle pobede nad Borusijom iz Menhengladbaha u petak.

Povezana vest:  Prvenstvo Evrope 2020. u 13 gradova