pol skols

Skols: Junajted igra jadan fudbal

Bivši fudbaler Mančester junajteda Pol Skols kritikovao je danas trenera tog kluba Luja van Gala rekavši da ekipa igra „jadan“ fudbal. Posle 25 utakmica u Premijer ligi Mančester junajted zauzima treće mesto na tabeli sa 12 bodova zaostatka za vodećim Čelsijem, a „crvene đavole“ navijači i mediji često kritikuju zbog stila igre. Navijači Junajteda su u sredu u poluvremenu utakmice na Old Trafordu protiv Barnlija (3:1) zviždali svojim igračima. 
Igru Junajteda kritikovao je i trener Vest Hema Sem Alardajs koji je rekao da je ta ekipa tokom njihove utakmice (1:1) igrala uglavom dugim loptama. Legendarni fudbaler Mančester junajteda Pol Skols nije zadovoljan igrom ekipe. 
-Nije mi drago da kažem da se mučim kada gledam ekipu Luja van Gala. Pobedili su Barnli u sredu, ali Barnli je bio mnogo bolji u prvom poluvremenu. U tom delu igre fudbal koji je Junajted igrao bio je jadan – rekao je Skols preneli su britanski mediji. 
Skols je naveo da igrači Mančester junajteda ne rizikuju dovoljno kada ekipa napada. 
-Ako želiš da pobediš protivnika moraš da napadaš, a da bi napadao moraš da rizikuješ. Malo igrača Junajteda je spremno na takav rizik. Kao igrač sredine terena u tom klubu morao sam da dodajem loptu napred i to nije uvek bilo uspešno. To nije uvek značilo da napadačima na tanjiru ostavim čistu šansu jer je njihov posao da postižu golove – rekao je on. 
-Da li je to bilo lako? Ne, ali igrali smo za Junajted i ne treba da bude lako. U sadašnjem timu Anhel Di Marija najviše rizikuje I nažalost to mu se nije isplatilo. Igrači kao da su opsednuti posedom lopte – dodao je Skols, koji je celu karijeru proveo u Junajtedu, odigrao 718 utakmica i postigao 155 golova. 

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati utakmica 16. kola i tabela Serije A