Rudi Garcia

Garsija: Ne može se dati gol ako se ne šutira na gol

Trener Rome Rudi Garsija žestogo se iznervirao zbog neefikasnosti svog tima i ocenio je da je ekipa zaslužila zvižduke posle utakmice bez golova sa „fenjerašom“ Parmom. Roma sada ima šest bodova manje od Juventusa, koji ima utakmicu manje. Garsija je kazao da ne želi da koristi povrede kao izgovor za propuštene šanse protiv ekipe koja ove sezone u samo dve utakmice nije primila gol. 
-Bili smo bolji u drugom poluvremenu, ali Parma je igrala ‘bunker’ I mi nismo uspeli da ga probijemo. Bili smo prespori i nismo imali dovoljno šuteva ka golu. Ali, teško je postići gol ako uopšte ne šutirate na gol, i to nam je bio najveći problem – rekao je Garsija za televiziju Skaj sport. 
On je kazao da mnogi igrači nisu bili spremni, a da neki nisu igrali zbog gripa. 
-Trebalo je da igramo bolje i trebalo je da pobedimo Parmu bez obzira na okolnosti – rekao je Garsija. 
Na Olimpiku su se na poluvremenu i na kraju čuli zvižduci, a trener je rekao da navijači imaju pravo da budu nezadovoljni skorašnjim rezultatima, pošto Roma u poslednjih šest prvenstvenih mečeva ima samo jednu pobedu, a nedavno je ispala iz kupa. 
-Navijači su razočarani, to je normalno, a i mi smo posle nerešene utakmice sa poslednjim timom na tabeli. Pogrešili smo i u sledećoj utakmici moramo da damo sve od sebe. Navijači žele da pobeđujemo. Moram i da čestitam Parmi, pošto se nije predavala – rekao je Garsija. 

Povezana vest:  Čigrinski se vratio u Šahtjor