UEFA Liga Sampiona copyNastavlja se Liga šampiona, PSŽ čeka Čelsi, a Šahjtor Bajern

Sutra se, posle zimske pauze, nastavlja takmičenje u fudbalskoj Ligi šampiona, a u prvim utakmicama osmine finala tog takmičenja sastaju se Pari Sen Žermen i Čelsi, odnosno Šahtjor i Bajern iz Minhena.
PSŽ od 20.45 dočekuje Čelsi, što će biti repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala Lige šampiona kada je klub iz Londona eliminisao PSŽ.
-Biće to velika utakmica. PSŽ se sprema za ovaj meč, želeće da se revanširaju. Ove godine je Čelsi još bolji u napadu nego prošle godine, igramo atraktivno. Ne slažem se sa ljudima koji kažu da je PSŽ umoran, ranjen, bezopasan. Oni se spremaju za ovu utakmicu, baš kao i Čelsi – rekao je fudbaler Čelsija Didije Drogba.
Govoreći o najvećoj zvezdi francuskog kluba, Zlatanu Ibrahimoviću, Drogba je naveo da se Šveđanin mnogo promenio.
-Ibrahimović je shvatio da mora da igra za tim. Volim njegovu igru, njegovu želju… U mnogo čemu smo slični – kazao je Drogba.
U drugom meču osmine finale, koji je na programu sutra, u Lavovu će se sastati Šahtjor i Bajern iz Minhena. I ta utakmica se igra od 20.45, a zanimljivo je da će to biti prvi zvaničan meč ta dvakluba.
Šahtjor će sutra igrati i protiv neugodne tradicije, jer ukrajinski tim do sada nikada nije pobedio neki nemački klub u Ligi šampiona.
Takođe, fudbaleri Šahjtora nisu postigli ni gol u poslednja tri meča protiv timova iz Bundeslige. Ukoliko sutra pogode mrežu Bajerna, srušiće tu tradiciju, ali će postići i svoj 100. Pogodak u Ligi šampiona.
Ukrajinski klub se plasirao po treći put u nokaut fazu Lige šampiona, ali u toj fazi nije upisao pobedu u poslednja četiri meča.
-Naravno da je Bajern favorit, ali u fudbalu je sve moguće – rekao je trener ukrajinskog kluba Mirčea Lučesku.
Bajern u meč protiv Šahjora ulazi veoma raspoložen posle ubedljive pobede od 8:0 nad Hamburgom u Bundesligi.
-Nikad nije lako igrati u Ukrajini u ovo doba godine, ali mi smo Bajern i pokušaćemo da pobedimo. Znamo da će biti teško, poštujemo protivnika, ali možemo do pobede – rekao je fudbaler Bajerna Mehdi Benatija.
Revanš mečevi igraju se u Londonu i Minhenu 11. marta.

Povezana vest:  Pike: Barselona i Real se ne bi snašli u Premijer ligi