UEFA Liga Sampiona copyReal u Gelzenkirhenu: Može li kao prošle godine?

Fudbaleri aktuelnog šampiona Evrope madridskog Reala sutra posle pauze kreću u odbranu titule gostovanjem u Gelzenkirhenu protiv Šalkea u osmini finala Lige šampiona.
Real je sa severa Nemačke u nokaut fazi krenuo u pohod na 10. titulu prvaka, a tada su u gostima slavili sa ubedljivih 6:1 i kasnije u revanšu potvrdili plasman dalje (3:1).
Može li ekipa Karla Anćelotija da ponovi prošlu godinu i postane prvi tim koji je odbranio pehar Lige šampiona? To ćemo saznati najkasnije u maju kada se bude igralo finale u Berlinu.
Italijanski stručnjak za meč protiv Šalkea ima dosta problema sa povredama igrača, pošto neće nastupiti Luka Modrić, Sami Kedira, Džejms Rodrigez, Fabio Koentrao i Serhio Ramos, dok je neizvestan Pepe.
-Real je najbolji kada je najteže i verujem da ćemo to dokazati ponovo. Idemo na teško gostovanje, ali cilj je pobeda – jasan je bio Anćeloti.
Šalke je minulog vikenda prekinuo niz od šest utakmica bez poraza u Bundesligi pošto je izgubio od Ajntrahta u Frankfurtu sa 1:0.
Ipak, prema rečima kapitena Benedikta Hevedesa poraz neće poremetiti ekipu.
-Znamo da je Real jedan od najboljih timova u Evropi, ali nije nepobediv. Prošle godine su nas dominantno eliminisali, ali verujem da ćemo ove pružiti jači otpor – naveo je reprezentativac Nemačke.
Među „rudare“ se vraća najbolji strelac Klas Jan Huntelar posle suspenzije od dva meča u Bundesligi.
Šalke se prilično namučio da bi prošao među najboljih 16 timova, pošto je tek u poslednjem kolu pobedom u Mariboru izborio prolaz u konkurenciji još Čelsija i lisabonskog Sportinga.
Drugi meč koji je sutra na programu je duel na Sent Jakobu između najprijatnijeg iznenađenja Bazela i nekadašnjeg šampiona Evrope Porta.
Šampion Švajcarske se treći put u istoriji plasirao u nokaut fazu elitnog takmičenjima, nakon što je u grupi bio bolji od Liverpula.
Novom čudu nada se trener Paulo Sousa, koji koji je tokom igračke karijere nastupao za najveće rivale Porta – Benfiku i Sporting.
-Bazel je sposoban svakom timu da pomrsi račune – kratak je bio porugalski stručnjak.
Porto ima lepu tradiciju protiv švajcarskih timova jer je izgubio samo jedan meč u dosadašnjim duelima.
-Bazel je odličan tim, koji se sasvim zasluženo našao u osmini finala iako je igrao protiv Liverpula. Veoma su talentovani i moramo da budemo veoma koncentrisani ukoliko mislimo da se plasiramo u narednu fazu.
Porto je dominantno prošao u osminu finala, pošto je ostvario četiri pobede i dva remija u mečevima protiv Šahtjora, Batea i Bilbaa.
Utakmice u Bazelu i Gelzenkirhenu na programu su sutra od 20.45.

Povezana vest:  Vojvodina dovela prvo pojačanje